Denne rejsebeskrivelse i 3 afsnit beskriver vores 2½ måneders tur til Grækenland, fra midt august til sidst i oktober 2021. Beskrivelsen er opdelt i 3 selvstændige afsnit / beskrivelser, som kan læses hver for sig og som hver især kan bruges som inspiration til en rundtur i de pågældende lande. For hvert afsnit er der indsat et link til et Googlekort, der viser den omtrentlige rute.

De 3 afsnit er:

  • Afsnit 1. Danmark – Østrig
  • Afsnit 2. Italien
  • Afsnit 3. Grækenland

Italien

Rutevejledning fra Google Maps

Link til rutevejledning i Google Maps: Stelvio – Lago Trasimeno

Efter den flotte, men også noget anstrengende tur op over Stelviopasset, fra Østrig til Italien, gik turen videre mod sydenden af Gardasøen. Målet var en stor campingplads i Peschiera del Garda, hvor vi skulle mødes med et par gode venner.

Her sidst i august var der godt fyldt op på campingpladserne og der var rigtigt mange turister overalt.

Vi havde nogle hyggelige dage sammen, hvor vi bl.a. cyklede langs søen til den meget hyggelige by Lazise og lidt ind i det meget mere stilfærdige bagland til små vingårde med Agriturismo (plads til nogle få AC, en restaurant og naturligvis mulighed for at smage vin).

Hvis man vil undgå de store turiststrømme ved Garda, er det en god ide at søge bare nogle få km væk fra søen til de små Agriturismo, hvor man dog skal booke i god tid for at få plads. Der findes også AC pladser i landsbyerne, f.eks. den kommunale plads i Monzambano, hvorfra man kan cykle langs floden Mincio til Peschiera Del Garda.

Aftenudsigt over Garda søen

Billedet herunder er fra Peschiera Del Garda, hvor floden Mincio afvander Gardasøen mod syd.

Peschiera Del Garda

Efter nogle dejlige dage i godt selskab, var det på tide at komme videre for os, kursen blev sat imod bjergområdet Garfagnana nord for Lucca. Vi besøgte den lille bjergby Verrucole, med sin imponerende middelalderborg. Herfra gik turen i små skridt ned gennem dalen imod Lucca. Udsigten fra camperen i Verrucole, hvor vi boede gratis på borgens p-plads.

Udsigten fra camperen i Verrucole

Vi har været i Toscana flere gange før, hvor vi har besøgt de fleste større byer som Lucca, Pisa, Firenze, Voltera, San Gimignano osv. Derfor kører vi denne gang udenom de fleste af disse byer og laver en rute imod Trasimenosøen.  Undervejs måtte vi lige nyde gensynet med den lille Monteriggioni Dronefilm, Monteriggioni.

Castiglione del Lago

Link til rutevejledning i Google Maps: Lago Trasimeno – Brindisi

Ruteoversigt fra Google Maps

Næste stop blev den fantastiske by Assisi. Her fandt vi en fint beliggende campingplads i gå/cykleafstand fra byporten.

Assisi er en fantastisk by med stejle gader, et utal af flotte bygninger og mange gamle kirker. Basilika San Francesco skal ubetinget besøges. Link til video fra Assisi: Kort video fra Assisi

Basilika San Francesco, Assisi

Efter et par gode dage i Assisi, gik turen videre til L’Aquila – byen som i 2009 blev ramt af et ødelæggende jordskælv, som dræbte ca. 300 mennesker og ødelagde mere end 10.000 bygninger. 28.000 blev hjemløse på de 30 sekunder skælvet varede.

Det kunne synes som et deprimerende sted at besøge; men i dag er L’Aquila en fin handelsby og absolut et besøg værd. Der er dog stadig meget genopbygning i gang. Vi boede her både på turen ud og hjem, på en gratis kommunal AC-plads lige indenfor bymuren.

Undervejs sydpå, ad småveje, mod Abruzzo kom vi forbi Celano og efterhånden som vi kom tættere på Abruzzos nationalparker, mødte vi også flere af disse skilte.

Byen Celano
Skilt på vej til Abruzzos nationalparker

Kursen er nu sat imod Vieste på Gargano halvøen, men undervejs kom vi, helt tilfældigt, forbi endnu en spændende lille by, Roccascalegna. De Italienere kan nu noget mht. spektakulære borgbyggerier.

Borgen i Roccascalegna

Vieste

Billederne herunder er fra en dejlig campingplads (Camping Molina Vacanze) i cykelafstand fra byen. Egen strand og masser af muligheder for skøn seafood. Der var krav om min. 3 nætter på pladsen, som var godt fyldt op.

Campingplads, Camping Molina Vacanze
Seafood på stranden ved Camping Molina

Link til video af af Vieste og omegn: YouTube video fra Vieste og omegn

Efter nogle dage med tøjvask, havbade, cykelture og lækker seafood, går turen nu videre til vores sidste stop inden Brindisi og færgen til Grækenland. Det er hulebyen Matera, hvor en stor del af byen er på Unescos liste over verdens kulturarv. Byen er især kendt pga. bydelen Sassi di Matera, hvor flere film er optaget – bl.a. den sidste James Bond, No Time to die. Sassi di Matera blev i 1954 rømmet af staten på grund af dårlige hygiejnemæssige forhold. I dag er det i god stand og besøges af mange turister.

Sassi de Matera

Sassi di Matera er helt ubeskrivelig og man kan bruge dage på at vandre rundt i den. Læs mere om den her: Matera. Du kan også se denne video derfra: YouTube video fra Sassi di Matera.

Fra Matera var der kun kort at køre til Brindisi, hvor vi skulle videre til Grækenland med færgen til Igoumenitsa d. 12. september

Hvis du vil læse videre om Grækenland, skal du skifte til afsnit 3. af denne beretning, men hvis du har lyst til at følge vores tur tilbage mod Danmark, fra Brindisi til Brenner, skal du bare blive her.

Hjemturen

Rute fra Brindisi – Brenner

Link til rutevejledning i Google Maps: Brindisi – Brenner

Den 13. oktober gik turen tilbage til Brindisi fra Igoumenitsa, denne gang med natfærge. Færgen der sejler på denne rute, er primært en fragtfærge og der er bogstaveligt talt hundredvis af lastvogne ombord. Bilerne stuves tæt, så vær forberedt på, at du måske skal bakke på plads på et af vogndækkene. Overfarten tager ca. 9 timer.

Første mål efter færgen, blev byen Alberobello, ikke langt fra Bari. Området byerne ligger i, kaldes Puglia og det er kendt for en speciel byggestil, som kaldes Trulli. Alberobello er et af de bedste steder at opleve det, da der er en hel bydel, udelukkende med Trullier. Der er en udmærket AC-plads kun 100m fra Trulli bydelen. Link til video: YouTube video fra Alberobello

Alberobello

Fra Alberobello gik turen op langs den, efter vores mening, lidt kedelige østkyst. Vi er ved at kunne se enden på vores tur, så vi må nu tage nogle lidt længere stræk på motorveje. Det har vi ellers så vidt muligt undgået på turen. Det blev dog for kedeligt, så vi kørte ind i landet igen, til L’Aquila, Todi og Orvieto.

Torvet i Todi
Funicularen til byen

Byen ligger som mange andre gamle byer i Italien, på en høj og er bestemt ikke egnet til at køre ind i – slet ikke i en AC. Heldigvis har de store p-pladser, hvor man kan parkere og overnatte og så er der endda en Funicular (kabel eller tandhjulsbane) op til byen.

Vi tager nu et stort spring til bjergområdet øst for Gardasøen, hvor vi besøgte det fantastisk beliggende Santuario de la Madonna della Corona. (Ret apropos i 2021). Link til video: YouTube video, Madonna della Corona.

Efter nogle gode oplevelsesrige uger i Italien, blev sidste stop inden Brennerpasset, Riva del Garda, der med sin beliggenhed i den nordligste ende af søen, nyder godt af både bjerge og sø.

Riva del Garda

Det er på tide for alvor at vende snuden hjemad via Brennerpasset. Den sidste del af turen hjem, gennem Østrig og Tyskland, kan du læse om i del 1 af denne rejseberetning.

Med venlig hilsen og ønsket om god rejselyst.
Niels-Jørgen Jensen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her