Nr. Nissum Håndbryg har med raketfart placeret sig på landkortet over de mest attraktive autocamperpladser i Danmark. Og det er ikke uden grund, at rigtig mange autocamperfolk trækker håndbremsen ved netop denne perle i Vestjylland. Stedet er med i Pintrip-ordningen, så når du har købt bogen, kan du overnatte på pladsen og nyde godt af faciliteterne og mulighederne. Hvis du ikke har købt Pintrip-bogen, kan du naturligvis også overnatte mod gebyr.

Autocamperpladsen på Nørre Nissum Håndbryg er blevet meget populær blandt autocamperfolket

Bryggeriet har skabt en autentisk stemning ved en landejendom ved Nr. Nissum. Byen ligger ca. 6 km øst for Lemvig og ca. 7 km nord for Klosterheden Plantage. Dermed er du også kun få kilometer fra Limfjorden.

Nr. Nissum Håndbryg har med raketfart placeret sig på landkortet over de mest attraktive autocamperpladser i Danmark

Det omkringliggende landskab er et typisk, bakket morænelandskab med rigtig mange dale. De er skabt af det smeltevand, som løb ud i Limfjorden, i forbindelse med istidens afslutning. Dermed er der lagt op til en altomsluttende naturoplevelse, når du alligevel besøger bryghuset.

Jens Grøn ─ ølenthusiast og ildsjæl

Vi blev venligt modtaget af Jens Grøn, som ejer stedet, og også selv er vært. Man føler sig straks velkommen. Jens har et “stort” hjerte, hvilket man ikke er i tvivl om. Han donerede 1 kr. pr. øl, som blev solgt i gårdbutikken i december måned 2020, til psykiatrifonden.

Jens gav en guidet rundvisning, hvor vi så de “hellige haller”, hvor øllet bliver brygget samt det lille udsalg, hvor man kan købe mange forskellige lokale, vestjyske specialiteter og delikatesser.

Wellness området på Nørre Nissum Håndbryg

Her er også indrettet en lounge-/relax-hytte med plads til ca. 14 personer, en lækker sauna, vildmarksbad og for “the real vikings” ─ et koldtvandskar. Desuden kan du også finde et virkelig flot toiletområde, hvor der også er brusebad. Hvis du har drønet rundt på MTB i Klosterheden eller gået tur til Limfjorden, så kan du efterfølgende belønne dig selv med et ophold i relax-området.

Vildmarksbad og for “the real vikings” ─ et koldtvandskar

Hvis du vil forkæles lidt ekstra, kan du bestille thaimassage, som kan give dig ny energi. Hele konceptet i relax-området er baseret på booking, så alt er rengjort, og der er frisk vand i vildmarksbadet, når du skal bruge det.

Mulighed for at lære og/eller få en fælles oplevelse

Har du en egen lille brygmester i maven, så er der mulighed for at deltage i et brygkursus for begyndere. Det er en meget populær aktivitet, så man skal være hurtig ved tasterne når Jens lancerer nye tider. Kurset tager 6 timer, og selv om ølbrygning er udgangspunktet, så er det sociale og hyggen et mindst lige så vigtigt parameter. Forløbet inkluderer morgenmad og frokost og så naturligvis prøvesmagning af Nr. Nissums forskellige øl. Når du har gennemført kurset, har du brygget ca. 20 l øl og kan kalde dig selv for ”Hjemmebrygger”.

Musik og andre events

I et af lokalerne kan der dækkes op til forskellige arrangementer, og Jens haft flere forskellige events med det gennemprøvede og værdsatte koncept, musik og øl. Det er en cocktail, som aldrig går af mode.

“Programmet for sommeren 2021 annonceres, når vi har de musikalske indslag på plads, og vi igen må samles i lidt større antal”, oplyser Jens Grøn

Tapas serveret i autocamperen

Vi er naturligvis blevet inspireret af Jens’ guidede tur, og de mange opslag fra andre autocamperfolk, som har besøgt Nr. Nissum Håndbryg, så vi skulle naturligvis også smage den ”verdensberømte” tapasanretning, som også omfatter fire forskellige øl. Jens bankede på vores dør kl. 18:00, og så blev der serveret og forklaret. Det var en herlig smagsoplevelse, og især det faktum, at det hele er fremstillet af lokalt producerede råvarer, giver et helt særligt perspektiv. Vi skal helt sikkert tilbage hertil igen.

Tapas serveret i autocamperen. Alt produceret af lokale råvarer

Jens hviler ikke på laurbærrene

Som det fremgår af ovenstående, så er Jens en ildsjæl, der hele tiden optimerer faciliteterne. Dette kommer helt sikkert autocamperfolket til gode i den kommende sæson. Jens har projekteret nye toiletfaciliteter og en ny terrasse. Tømmefaciliteterne er ved at være færdiglavet, så nu kan det snart ikke blive nemmere at besøge denne hyggelige, vestjyske perle.

Når Corona-restriktionerne igen tillader det, så er det helt oplagt at mødes med vennepar eller en mindre bestyrelse i en af autocamperforeningerne eller hvem, man nu har lyst til at mødes med, og få en fuldendt oplevelse. Faciliteterne og mulighederne er helt klart til stede. Jens er en meget fleksibel mand, og vil gå meget langt for at imødekomme eventuelle ønsker og sammensætning af en ”pakke”.

Vi glæder os til et gensyn med Jens og hans fantastiske øl.

PS. Vores favoritøl er helt klart den mørke øl “Black Lady” ─ Cheers.


Fakta
Nr. Nissum Håndbryg
Pilgårdvej 12, Nr. Nissum
7620 Lemvig

Kontakt
Bryggeri/salg: 6167 1220
Kontor/booking: 6167 1220
kontakt@nrnissumhaandbryg.dk

Åbningstider
Dagligt 9:00 til 17:00 eller efter aftale
Onsdag lukket

Links fra artiklen
www.nrnissumhaandbryg.dk
www.visitnordvestkysten.dk
www.pintrip.dk

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her