Vi har besøgt TJ Camper i deres flotte, nyrenoverede lokaler i Hedensted for at se på de nye Ilusion-modeller. TJ overtog forhandlingen af det spanske ILUSION i september måned 2019.

ILUSION, som er et relativt nyt mærke på det danske marked, har gennem de seneste år gennemgået en markant udvikling, som gør, at de nu er i klasse med de bedste autocampere både kvalitets-, udstyrs- og designmæssigt.

ILUSION’s motto er “Fri bevægelighed til at vælge din destination på farten”. Man får indtryk af, at det passer rigtig godt til disse autocamperne. Og den store frivægt er med til at gøre mærket interessant, samtidig med at man får mere værdi for pengene.

Fordele ved ILUSION

Når du køber en autocamper fra ILUSION, får du en autocamper, som er produceret fuldt ud i GFK (glasfiber). Dermed er bilen både smart og vægtreduceret, og med de mange moderne materialer, bilen ellers består af, så får du et køretøj, der både er ekstremt praktisk, og som samtidig har en frivægt, der ligger langt over gennemsnittet for autocampere. Taget er forstærket og haglresistent, samtidig med at det er udformet på en måde, så regnvand ikke kan samle sig på taget. ILUSION er så sikre på deres konstruktioner, at de bl.a. yder 5 års garanti mod indtrængning af vand.

Autocamperne er desuden forberedt til lithium, hvilket gør det nemt at få installeret lithium-batterier og dermed få ekstra strømkapacitet. Samtidig sørger den 7 cm tykke bund for, at du kan benytte autocamperen fra ILUSION i alt slags vejr.

GFK (glasfiber) er både praktisk og giver god frivægt i Ilusion autocampere

Bildelen er den velkendte Fiat Ducato Euro 6 d-TEMP med 140 Hk. Chassisrammen er med bredt spor og et lavt tyngdepunkt giver en bedre kørekomfort. Omkring gearet, så er det med en traditionel 6 trin manuel gearkasse, men kan opgraderes mod tilkøb til en 9 trins automatgear – hvilket er en ideel løsning – har man prøvet denne gearing engang er det svært at gå tilbage til manuelt gear.

Brugererfaring

Anja Robanke, som er kendt af mange i autocamperkredse, Anja står bag topbilledet i denne artikel. Hun lever og arbejder hele året i en Ilusion XMK i 590 FT. Anja omtaler Hugo, som hun har døbt den, som en smart lille autocamper. Hun faldt for den på grund af den elektriske sænkeseng over loungen, som gør den til en særdeles rummelig bil.

Da jeg talte med Anja omkring erfaringerne med Hugo, var jeg ikke i tvivl om at Anja er superglad og meget tilfreds med Hugo. Jeg spurgte, om der er noget, som hun gerne så anderledes i Hugo. Anja nævner at gulvbelægningen forekommer blød, hvilket jeg dog umiddelbart tror, har at gøre med de føromtalte 7 cm isolering.

Desuden nævnte Anja, at madrassen er forholdsvis tynd, og at hun gerne vil have den skiftet ud på et tidspunkt, hvis det kan lade sig gøre, når den skal kunne hæves op sammen med sengen.

Anja har testet Hugo i vinter, hvor temperaturen nåede ned omkring 5 minusgrader. Hun oplevede ingen problemer med at holde varmen, men det skal dog tilføjes, at Anja selv har fremstillet isoleringsmåtter til ruderne, som sammen med bilens gode isolering medvirker til at holde varmen.

Overordnet indtryk

Mit indtryk er, at modellerne er gennemtænkte, og at pladsen i alle modeller er rigtig godt udnyttet. I en traditionel indrettet autocamper, er det ikke normalt, at man ser to enkeltsenge, en loungegruppe med plads til 6 personer samt et rummeligt baderum med rigtig god plads til brusebadet i en AC på 6 meter. Men det gør man her.

Ilusion tilbyder stor rummelig siddegruppe. Hæve sænke sengen omdanner loungen til soveafdeling, du får den optimale udnyttelse af pladsen.

Desuden er det også min overbevisning at Tonny og Milles mange års erfaringer med autocampere kan være medvirkende til, at I i fællesskab nemt kan finde en autocamper, som passer til dig og dit behov.

Og får du brug for at besøge værkstedet eller bare overnatte i nærheden af TJ Camper, så har du også mulighed for det, da TJ Camper har indrettet autocamperpladser i sammenhæng med deres lokaler i Hedensted.


Flere billeder af IlusionKontakt info TJ Camper


TJ Camper
Constantiavej 1
8722 Hedensted
Tlf: 2292 2643Om TJ Camper

TJ Camper, som ligger den østlige del af Midtjylland, forhandler, udlejer og servicerer autocampere. Virksomheden har eksisteret siden 2007 og har et stort netværk af samarbejdspartnere og derfor adgang til et stort udvalg af både nye og brugte autocampere i hele Europa.

Du kan finde mærker som Pössl, Clever, Globetraveller, Malibu og Ilusion i udvalget. TJ sælger også gerne din autocamper, og skal den næste bil finansieres kan de også, via samarbejde med SANTANDER, hjælpe dig med det. Værkstedet har altid et stort udvalg af reservedele og klarer både reparationer og serviceeftersyn. Samtidig kan du også få alt i tilbehør og få det monteret.

TJ ejes af Tonny Jørgensen. Tonny byggede sin første autocamper på en Mercedes 608 i 1985, så erfaringen rækker langt længere end virksomhedens eksistens. Staben af medarbejdere udgør foruden Tonny selv og hustruen Mille, som tager sig af administrationen. Derudover kan du møde de 3 sælgere og 4 mekanikere.

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her