Den tidligere Sunds Sø Camping, som ligger 7 km nordøst for Herning, går en ny fremtid i møde med 32 hytter, 4 glampingtelte og en selvbetjent autocamperplads. I første omgang etableres 24 parceller til autocampere. Autocamperpladsen er klar til at modtage de første gæster primo 2022. Pladsen skifter i den forbindelse navn til Sunds Sø Camp. Nærmeste nabo, Restaurant Søgaarden, er medejer af pladsen.

Sunds Sø ligger 5 km fra den midtjyske motorvej ved afkørsel 15, Herning N. Sunds Sø er med sine 127 hektarer Danmarks største hedesø med mange rekreative muligheder, som f.eks. fiskeri, vandre- og cykelture. Søen ligger tæt på Sunds, som har ca. 4.200 indbyggere, og på søens nordlige bred finder man et sommerhusområde. Badevandet kontrolleres 10 gange om året, og det har indtil videre altid opfyldt alle krav til badevand.

Nedenfor Restaurant Søgaarden og Sund Sø Camp er der et offentligt areal, som er udlagt som badestrand med badebro og gode toiletfaciliteter. Kristian Jensen fra Restaurant Søgaarden oplyser, at der ligeledes er en nyanlagt Minigolfbane, og at der er planlagt udlejning af bla. paddleboards, kanoer og cykler. Der sælges desuden fiskekort. Egne både, windsurfere og andet til søsport må benyttes, når disse ikke er motoriserede. Når vejret er til det, åbner ishuset. Herning Kommune har yderligere planer for strandområdet. Der er også mulighed for en gåtur i de naturskønne omgivelser rundt om Sunds Sø.

Restaurant Søgaarden tilbyder a la carte i restauranten. Maden kan enten nydes i Søgaardens Restaurant, på terrassen eller som Take Away med smørrebrød eller kolde anretninger.

Autocamperpladsen

Autocamperpladsen ved Sunds Sø tager form. De 24 nye selvbetjente autocamperpladser forventes klar primo 2022. Prisen er endnu ikke fastlagt.

Transportvejen og de enkelte pladser på autocamperpladsen er belagt med sten, og arealet er oplyst. Hver enkelt plads er omkranset af en bøgehæk og et parkeringsareal samt et areal med græs til borde stole mv. Der er strøm på alle pladser, ligesom der er forberedt frisk vand på hver enkelt plads. Der er et helt nybygget sanitetsbygning med toilet og badefaciliteter samt vaskemaskine og køkkenfaciliteter. Ved indkørslen til pladsen finder man tømmefaciliteter til spildevand og toilet, hvilket også bliver tilgængeligt for autocampere på gennemrejse. Der bliver en kraftig internetforbindelse.

Mulighed for reservation

Reservation bliver muligt, således at det er muligt at booke hytte(r) og eller et af de 4 glampingtelte, som ligger sammen med autocamperpladsen. Det kunne f.eks være til familie og venner, der ikke har autocamper. Derved bliver der mulighed for at lave en udflugt med familie eller venner, uden at de nødvendigvis ejer en en autocamper.

Det bliver muligt at forlade pladsen i det tidsrum, der er betalt for. Pladsen er stadig din, når du vender tilbage. Derfor kan du trygt tage på udflugter i området. Priserne for autocamperpladsen er endnu ikke endeligt fastlagt.

Udflugter og afstande

Afstand til indkøb ─ 1 km, 15 minutters gang eller 4 minutter på cykel (Superbrugsen). Rema 1000 ca 1,5 km. 20 minutters gang eller 5 minutter på cykel.

Øvrige afstande: Herning 7 km, Holstebro 35 km, Karup 15 km, Legoland 65 km, Givskud Zoo Zootopia 60 km, Hjerl Hede 40 km, Søndervig og Vesterhavet 73 km, Silkeborg 41 km, Midtjyske motorvej 5 km, grænsen ved Frøslev 189 km, Mors 83 km og Hirtshals 184 km.

Der går bybus til Herning fra hovedgaden i Sunds til Herning Station (linje 13 og 53). Det tager ca. 30 minutter til Herning. Der er mulighed for spændende shoppingoplevelser i det store Herning Centeret, som har cirka 80 butikker. Herning Centeret besøges årligt af 3,7 millioner, og det er på ikke mindre end 36.000 kvm.


Adresse:
Sundssø Camp
Søgårdvej 1
7451 Sunds

GPS koordinater:
56°12’28.4″N – 9°01’24.7”E /
Google Koordinater:
56.207894, 9.023525

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her