Jammerbugt kommune har på mange måder vist, at de gerne vil have besøg af autocampere. Der er rigtig mange muligheder for at parkere i kommunen, hvilket sammen med den fantastiske natur gør Jammerbugt interessant for alle dele af autocampersegmentet.

Oplevelser i Jammerbugt

Vi har for nylig været på besøg i Jammerbugt, og vi havde flere formål med besøget. Vi ville gerne se verdens største sandskulptur. Vi ville også gerne se stedet, hvor man for efterhånden mange år siden kunne sejle fra Jammerbugten og direkte ind i Limfjorden.

Vi ville også gerne se badehotellet ved Grønnestrand, hvor TV2’s serie, Badehotellet, blandt andet er optaget. Kongestenen var også med på listen over steder, vi gerne ville besøge.

Tranum Klit Camping

Vi besøgte Tranum Klit Camping, som er en familiedrevet campingplads, hvor højt serviceniveau i naturnære omgivelser er i højsæde. I receptionen mødte vi Susanne Hedegaard, som i den grad levede op til forventningerne om god service. Susanne gav os ─ udover en varm velkomst ─ masser af oplysninger om mulighederne for at se og opleve i området.

Susanne Hedegaard købte Tranum Klit Camping i 2018 sammen med hendes mand Anders. De har indrettet 9 autocamperpladser som er tilpasset autocampersegmentet. Alt om Autocamperens udsendte besøgte for nylig pladsen, vi kan varmt anbefale autocamperturister at aflægge Tranum Klit Camping et besøg.

Susanne og hendes mand, Anders Hedegaard, købte campingpladsen i 2018. De har foretaget løbende renovering og opdatering af pladsen, så den nu fremstår med særdeles moderne faciliteter. Fornyelse af pladsen er en proces, som stadig pågår, og de engagerede værter har mange tanker og planer.

Campingpladsen er i den tid, som Susanne og Anders har haft den, på mange måder blevet mere og mere attraktiv for autocampere. Der er indrettet 9 autocamperpladser, som er forbeholdt og tilpasset autocampersegmentet.

Hele campingpladsen, herunder naturligvis også autocamperpladserne, er inddelt i parceller, som hver især er omgivet af buske og træer. Der er på hele campingpladsen god læ for vestenvinden.

I øjeblikket planlægger de to ejere at lave mulighed for helårsparkering på pladsen. Dette bliver formentlig uden faciliteter.

På Tranum Klit Camping finder du topmoderne faciliteter

Tranum og Jetsmark

Området omkring Tranum Klit Camping har en del landeveje af beton. Det kunne godt virke som om, at det er veje, der er etableret af tyskerne i forbindelse med 2. verdenskrig. Men de er faktisk en del af et beskæftigelsesprojekt, som er iværksat af Jetsmark og Tranum, som begge ligger i Jammerbugt Kommune. Tidligere havde man her landets højeste arbejdsløshed, hvorfor projektet blev iværksat.

Der er rigelig plads på parcellerne på Tranum Klit Camping. De mange træer og buske giver god læ mod vestenvinde

Vores oplevelse af at køre på betonvejene lader meget tilbage at ønske. Men set med de positive briller så er den begrænsede hastighed, som man kan køre med, med til at give tid til at nyde naturen og opleve alle detaljerne. Og derudover giver det jo også nedsat hastighed til glæde for vildt og andre dyr i området ─ og ikke mindst børn og voksne, som opholder sig her.

Kronvildt

Krondyr og rådyr går lige udenfor campingpladsen. Da vi besøgte campingpladsen, gik vi ud for at se og høre disse pragtfulde dyr. Især brølene fra krondyrene kunne høres på stor afstand. Sidst på sommeren starter brunstperioden, og hannerne har travlt i parringssæson, hvor de skal skaffe flest mulige hinder og naturligvis lade sig parre med flest mulige. Samtidig skal den enkelte han ofte kæmpe for sin flok af hinder, så de ikke slutter sig til rivalen.

Verdens største sandslot

Sandslottet i Hune er optaget i Guinness World of Records

I den lille turistby, Hune, som kun har 653 faste indbyggere, der ligger cirka 2 kilometer øst for Blokhus, afholdes hvert år verdens største sandskulpturfestival.

Hune er optaget i Guinness World of Records. Årsagen hertil er, at man i byen har opført verdens største sandslot. Sandslottet er fuldt af kærlighed, og det overordnede tema er fine, hvide sandstrande, hyggelige klitter og blåt hav. Sandslottet er opført af en række af verdens allerdygtigste sandskulptører.

På hele sandslottet kan man se mænd, som kravler op ad slottet for at bekæmpe corona-epidemien med vacciner. Samtidig kan man også se mange forskellige pejlemærker, heriblandt Sømærket i Blokhus, surfere, Rubjerg Knude fyr, fiskekuttere og områdets Karakteristiske badehuse. Sandslottet bliver stående i Hune, indtil der kommer frostvejr.

Velkendt badehotel ved Grønnestrand

TV 2-serien, Badehotellet, er blandt andet optaget ved Grønnestrand i Jammerbugt Kommune. Da man i 2013 skulle påbegynde optagelserne, var instruktøren, Fabian Wullenweber, ikke sen til at vælge Grønnnestrand til udendørsoptagelserne. Instruktøren udtalte meget klart, at det ifølge hans mening er det smukkeste sted ved Vestkysten.

Badehotellet i Danmarks ligger i noget af Danmarks smukkeste natur

Grønnestrand havde royalt besøg i 1824 af Kong Frederik VI. Han var så begejstret for området, at han udtalte: ”Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige”. Udtalelsen gav anledning til det mindesmærke, som er kendt som Kongestenen. Det er stadig muligt at se stenen i området.

Kong Frederik VI var så begejstret for området, at han efter et besøg i 1824 udtalte: ”Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige”

Sløjkanalen

Sløjkanalen er i dag et vandløb med udspring nordvest for Fjerritslev i Nordjylland, som løber i mod sydvestlig retning mod Limfjorden

Det var her, at vraget af middelalderskibet, Kollerupkoggen, blev fundet i 1978. Det siges, at det var et af de sidste skibe, som sejlede fra Jammerbugten til Limfjorden og sikkert også den modsatte vej.

Arkæologer vurderer, at Sløjkanalen havde forbindelse til Jammerbugten, og at kanalen i vikingetiden blev brugt som en hurtig vej til Norge. I løbet af de seneste århundreder er den nordligste del af kanalen sandet til, hvilket har medført, at skibe ikke længere kan sejle ad denne vej.

Alt om Autocamperens vurdering af Jammerbugten

Vores opfattelse af Jammerbugten er særdeles positiv. Vi synes, at det er et virkeligt spændende område, og samtidig er mulighederne for autocampere særdeles optimale. Du kan parkere rigtig mange steder langs med kysten, og derudover kan du benytte de mange autocamper- og campingpladser.

Vores eneste lille indvendig i forhold til Jammerbugt Kommune er, at man med fordel kunne etablere flere servicepladser for autocampere, så det er muligt at komme af med både spildevand og tømme toilet. Vi håber naturligvis, at kommunen allerede er opmærksom på ønsket om flere servicepladser, eller at nogen med forbindelse til kommunen lader en lille fugl synge herom.


Tranum Klit Camping
Sandmosevej 525
9460 Brovst
Telefon: +45 22839506 / 98235282
Email: info@tranumklitcamping.dk

Autocamper prisLavsæson 29/3-26/6 & 14/8-27-9Højsæson 26/6-14-8
Plads inkl 2 personer160,00 / døgn190 / døgn
Strøm37 / døgn37 / døgn
Priser fra Tranum Klit Campings hjemmeside 10. oktober 2021. I prisen er indeholdt vand, tømning af gråvand og toilet. Ydermere må man benytte servicebygningen med badefaciliteter med mere.
Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her