Vi tog på besøg hos Camping-Specialisten, hvor vi blev budt velkommen af Steen Overgaard. Camping-Specialisten åbnede 6. januar 2020 i helt nye lokaler. De omfatter blandt andet butik på 3.000 kvm og et supermoderne værksted med blandt andet 4 søjlelifte. Her kan selv de tungeste autocampere serviceres.

Når man tænker på, hvornår covid-19-pandemien for alvor satte ind, så var åbningstidspunktet måske ikke optimalt. Men Steen Overgaard forklarer, at 2020 faktisk var meget hektisk med stor travlhed og fin omsætning. Samme tendens har også kunnet spores hos campingbranchen generelt.

Solidt fodfæste i campingbranchen

Camping-Specialisten har “rødder” i nogle af branchens ældste forretninger. Blandt andet i den 40 år gamle campingforretning i Lind ved Herning. I 2014 blev Campinggaarden i Ormslev ved Aarhus opkøbt. Denne har sin oprindelse helt tilbage i 1959.

Forretningerne har så mange kvadratmeter, at der næsten kan købes alt i udstyr

Resultatet af ovenstående er to forretninger, Camping-Specialisten ved Silkeborg og Camping-Specialisten ved Aarhus. Sønnen Mark Overgaard er ansvarlig for sidstnævnte.

Camping-Specialisten har både indendørs og udendørs udstilling. Der er plads til både autocampere og campjngvogne

Forretningerne har så mange kvm, at der næsten kan købes alt, hvad man har brug for af tilbehør til såvel autocampere som campingvogn. Det er praktisk at kunne se varerne fysisk, så man kan både se og røre ved dem, inden man køber.

Topmoderne og professionelt værksted

Når talen falder på værkstedsfaciliteterne, fornemmer man en særlig gejst og entusiasme. Steen forklarer, at værkstedet skal fremstå med orden, system og præcision og samtidig være indbydende. Værkstedet satser på service og kvalitet. Når kunder investerer mange penge i en dyr autocamper eller campingvogn, så skal servicefaciliteterne også stå mål hermed.

Erfaren autocamperturist

Steen er selv ivrig autocamperbruger. Han har blandt andet under den igangværende sundhedskrise kørt meget rundt i Danmark og oplevet vores skønne land. Når Steen udtaler sig om autocamperlivet, er det med vægt bag ordene. Han har selv masser af erfaringer at øse af. Det er helt sikkert en kæmpe fordel for især førstegangskøbere.

Kabe, Knaus og Weinsberg

Vi var specielt interesseret i at se de mindre autocampere i van-klassen fra Weinsberg og specifikt modellen Carabus og CaraTour.

Man ser flere og flere camper vans på landevejene. Steen fortalte, at netop camper vans appellerer til det ældre segment. I stedet for at have en personvogn og en autocamper vælger mange at nøjes med at have en van. Den benytter de både som både autocamper og personbil.

Camper vans appellerer til det ældre segment

Fordelene ved camper vans er, at de har en størrelse, som kan erstatte en personbil. Samtidig har de de faciliteter, der skal til, for at kunne få et behageligt ophold. Så her slår mange to fluer med ét smæk. Da vi besøgte Caravan Salon-messen i Düsseldorf i 2019 var meget tydeligt, at camper vans er i en rivende udvikling og bliver mere og mere populære.

Hvis man beslutter sig for at investere i en Carabus eller CaraTour, så er er der adskillige muligheder, både hvad angår længde og pakkeløsninger. Camperen har en længde på bare 541 cm og en bredde på bare 205 cm. Det gør, at den er nem at manøvrere i byer og på snævre bjergveje. Det skal bemærkes, at der er 7 forskellige indretningsmuligheder.

Det eksklusive interiør i Weinsberg Carabus 540 MQ

Hvis du vælger en CaraTour i OUTLAW-versionen, råder du over en såkaldt gastæt garage i den bagerste del. Her kan du eventuelt kan have en scooter eller motorcykel stående, uden at resten af bilen lugter af brændstof og lignende. Samtidig får du et opholdsrum, hvor der er plads til det meste.

Weinsberg tager pop op-konceptet til nye højder

Weinsberg har produktudviklet konceptet pop-op-tag. De anvender en helt ny teknologi samt nye materialer. Ideen med at have op til 5 sovepladser i en autocamper på under 6 m er nok særlig interessant for børnefamilier. De fleste børn vil elske at sove på første sal med mulighed for at se ud gennem myggenettet. Og så får de samtidig en innovativ og ledningsfri løsning til opladning af telefon osv.

Camper Vans med pop op-tag giver flere overnatningsmuligheder

Vi kiggede på Weinsberg Carabus 540 MQ, denne Camper Van har har et udstyrs niveau som er meget imponerende.

Blandt bilens standardudstyr kan nævnes:

 • Airbag i førerside
 • ESP
 • Bakkeholder
 • 75 liters brændstoftank
 • Elektriske vinduer
 • Plads til 2 gasflasker
 • 2 tagluger 40 x 40
 • Optimeret isolering for kassebil
 • Gulv konstrueret med ESP-isolering (bedre isolering)
 • Møbler i lys elmdekor
 • Gasapparat med 2 brændere og glasafdækninger
 • Kompressorkøleskab på 75 liter inkl. 10 liter frostboks
 • Blæservarme på 12 volt
 • LED Control Center med vigtige informationer
 • LED-belysning i opholdsafdeling
 • LED-spots med touchbetjening
 • Ladeautomatik
 • Op til 5 sovepladser
 • Mulighed for at vælge mellem op til 5 forskellige hyndestof
 • Mulighed for at vælge op til 5 forskellige lakeringer (hvid, sølv, koksgrå, Lanzarote-grå og sort)
 • 10 års tæthedssikring ved overholdelse af eftersyn.

Som ved alle andre modeller kan der yderligere tilkøbes: alufælge, større brændstoftank på 90 liter, anhængertræk, cykelholder, elektrisk indgangstrin, Truma Combi 6-varme, BWT-vandfiltersystem, GPS-sporingssystem, markise, hævetag og meget mere.

Der er ingen tvivl om, at salget af vans er kraftigt stigende. Og der er heller ingen tvivl om, at modellerne fra Weinsberg vil være at finde i toppen af salgslisterne.

En stærk og solid spiller i campingbranchen

camping specialisten funder
Camping-Specialistens nye bygning i Funder ved Silkeborg blev taget i brug den 6. januar af 2020

Vi er ikke i tvivl om, at ildsjælen og viljen bag Camping-Specialisten er enorm. Man får en klar fornemmelse af, at kunden er i centrum. Alle ansatte vil gøre alt for, at du får en vellykket oplevelse, når du besøger en af forretningerne. Og når der fra sælgers side kan øses af egne erfaringer med at køre autocamper, så fremstår det hele med en mere personlig og regulær rådgivning i forbindelse med et eventuelt køb af autocamper.


Kontakt info Camping-Specialisten


Camping-Specialisten
Funder Dalgårdsvej 1
8600 Silkeborg
Tlf: 9712 5366Camping-Specialisten har mere end 60 års historie

Historien, som vi kender den nu, begyndte i 2006, hvor Steen Overgaard købte en 40 år gammel campingforretning i Lind ved Herning. Her blev Henriette Overgaard hurtigt ansat, og de omdøbte forretningen til Camping-Specialisten. I 2014 blev Mark Overgaard medejer. I 2016 blev virksomheden igen udvidet. Denne gang opkøbte Steen og Mark Campinggaarden i Ormslev ved Århus, hvor Mark er daglig leder.

Camping-Specialisten har i dag 2.500 kvm butik og værksted samt 33.000 kvm grund og et udendørs campinghotel med plads til cirka 300 vogne.

Camping-Specialisten lægger stor vægt på sikkerhed og service. Her er et kvalificeret personale, som kan service og reparere alle mærker. Og du kan også få brugertilpasset din campingvogn, så den passer præcis til dine behov. Virksomheden forhandler mærker som Adria, Knaus, Kabe, Isabella, Brenderup, Truma og mange flere.

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her