Alt om Autocamperen var i juni 2018 forbi autocamperpladsen på Rødvig Fiskerihavn. Der er i alt 15 pladser til autocampere, og der er en skøn udsigt over havnen og Østersøen fra alle pladserne. Der er store båse, så der er god plads til også at have en stol ude, når vejret tillader det. Der er alle faciliteter på pladsen, og det hele er både pænt lavet og meget velholdt. Vi ankom hen på aftenen til Rødvig Havn, havnen gav et godt førstegangsindtryk, også selv om det var ved at være mørkt. Vi havde ikke fået aftensmad endnu, og fandt frem til et af havnens spisesteder, som stadig havde åbent. Der er flere spisesteder på havnen og det ene sted er kombineret med salg af friske fisk.

Fra autocamperpladsen på Rødvig Fiskerihavn til Stevns Klint på cykel

Da vi besøgte pladsen, benyttede vi os af den flotte panoramarute (cykelrute), som går helt fra Præstø til Stavreby Havn. Vi tog dog kun turen fra Rødvig Fiskerihavn til Stevns Klint. Vi kom igennem bakkede landskaber med små, hyggelige snoede veje, hvor man på en herlig sommerdag kan lade tankerne flyve og nyde både en smuk allé med rododendroner og smukke bøgetræer og naturligvis også det rolige blå hav, som kan ses fra det meste af turen. Vi cyklede forbi Stevns Fortet, hvor der i dag er ungdomsfængsel, Kold krigs-museum og en radar. Vi havde også udsigt til Stevns fyr, men var ikke ude ved selve fyret. Vi har dog læst, at det skulle være et besøg værd. Bagefter nåede vi helt ud til Stevns Klint (som er på UNESCOs Verdensarvsliste), hvor vi tog den stejle trappe helt ned på stranden og fulgte en smal sti gennem lidt krat og så videre.

Et smukt syn op mod klinten og den gamle kirke, Højerup Gl. Kirke, mødte os nede fra stranden

Turen op igen var retur af den samme stejle trappe, men vi kom heldigvis op uden problemer. Cykelturen til og fra klinten gik gennem en rigtig hyggelig lille landsby, Højerup, hvor der også var et hyggeligt lille gadekær. Vi cyklede videre til St. Heddinge, hvor vi gik en tur gennem gågaden, og så vendte vi ellers cyklerne mod Rødvig Fiskerihavn igen.

Har du ikke cykler med eller ikke mod på at tage turen fra autocamperpladsen på Rødvig Fiskerihavn til Stevns Klint på cykel, så kan du ud over at tage turen i autocamperen naturligvis også benytte dig af enten toget eller bussen, som går direkte fra Rødvig Station til Stevns Klint.

Trampestien – fra autocamperpladsen til Bøgeskov Havn

Når du er på autocamperpladsen på Rødvig Fiskerihavn, så er du også tæt ved ”Trampestien”. Stien blev udgangspunktet for en fantastisk morgentur for os. Udsigten og terrænet er ualmindeligt smukt. Selv om vi var her en sommerdag, så er jeg sikker på, at her er flot hele året rundt. Der er godt 22 km mellem Rødvig Fiskerihavn og Bøgeskov Havn, hvor stien slutter.

Tæt på havnen er der en vandresti. En smuk tur langs vandet.

Allerede fra turen starter ved fiskerihavnen er der mange flotte udsigter over bugter og vige, og man kan se hele vejen op til Stevns Klint, der med sine 41 meter i højden rager godt op. Så du behøver altså ikke at gå alle 22 km for at få en smuk oplevelse. Tværtimod så starter det, så snart du er kommet ud på stien. Stien går blandt andet forbi Boesdal Kalkbrud og Flagbanken, hvor der er primitive overnatningspladser, hvis du skulle få lyst til at sove ude i naturen. Du kan læse om noget af alt det, du kan opleve på turen, på linket.

Rødvig Fiskerihavns historie

Rødvig Fiskerihavn kan dateres helt tilbage til 1843, hvor Kammerherre Scavenius fra Gjorslev anlagde den første skibsbro, der hvor havnen ligger i dag. Det skulle hurtigt vise sig, at der var brug for mere end bare en lille skibsbro og i 1850 blev der bygget en dyb havn med en vestlig mole på 96 meter i længde og en østlig skibsbro på 126 meter. Fra 1857 begyndte der jævnligt at anløbe dampskibe med både gods og passagerer.

Smukt beliggende autocamperplads på Rødvig Havn. Udsigt over fiskerihavnen

I 1943 blev fiskerihavnen indviet, og selv om det var 25 år senere, end der første gang havde været forslag herom, så siger man jo bedre sent end aldrig. Fiskerihavnen var i mange år omdrejningspunktet for den lille fiskerlandsby ved Østersøen. Og den lille by bærer også stadig præg af sin fortid på en hyggelig måde. Allerede i 1951 var der behov for en udbygning af fiskerihavnen og det samme skete igen i 1962.

I 1962 blev havnen køb af Christian Rosenberg Otzen, som vælger at fortsætte med at udbygge havnen, og i 1980 køber Stevns Kommunen så havnen, som derefter kommer til at fungere som lystbådehavn.


Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her