Ved et rent tilfælde havnede vi denne gang på et sted, hvor vi aldrig havde været før. Vi ville egentlig have holdt nogle dage i Middelfart på lystbådehavnen, hvor der er en dejlig plads for autocampere med alle faciliteter. Men på grund af det skønne sommervejr og tidspunktet på sæsonen, var alle pladser besat, da vi ankom. Så gode råd var dyre, og vi søgte lidt på både internet, ringede til forskellige personer, der kendte området og så videre, og vi endte med at beslutte os for at køre til det lille charmerende sted – har du gættet det? Ja, vi var kommet til Faldsled Havn. Det skulle vise sig at være en god ide.

Autocamperplads i Faldsled

På den lille havn, er der en skøn plads med masser af parkeringspladser. Og ikke mindst en skøn udsigt over Helnæs bugten. Her er alle faciliteter en autocamper har brug for, og det kombineret med sol og sommer, var bestemt ikke nogen dårlig cocktail. Der er ikke så meget egentlig by i nærheden, men det var heller ikke det, vi kom efter, og når bare der er handlet ind på forhånd, så er det heller ikke noget problem. Men det allerbedste ved stedet var den venlighed, vi mødte. Det var både fra fiskere, lokale, og de få indbyggere. De var tydeligvis glade for, at vi havde valgt at benytte deres plads. Havnefogeden er en hyggelig mand, som er yderst hjælpsom. Han bor det meste af året på hans båd, som ligger i havnen. Her bor han sammen med sin kone og deres hund. Vi fik sludret både med havnefogeden og hans kone. Og de havde masser af sjove historier og anekdoter om området, hvilket vi nyder, når vi kommer nogle nye steder.

Pladsen ligger på Fiskerstræde 1, 5642 Assens eller for de, der foretrækker koordinater N55 09 11 E10 08 45

Faldsled Havn – autocamperplads

Vi nød dagen og solen og der var ikke den helt store aktivitet. Ren afslapning og nydelse. Vi gik dog en tur i området for at købe nye kartofler. Vi havde nemlig undervejs hertil set et skilt og en bod, hvor der allerede blev budt på vaskede, nye kartofler. Men desværre var der en bil med et par mennesker, der stoppede, og købte de sidste to poser, netop som vi kom til boden. Så ingen nye kartofler til os den dag. Men vi havde heldigvis også så meget andet spiseligt, så det kom der ikke det store problem ud af.

Vi var kommet til Faldsled Havn. Det skulle vise sig at være en god ide

Men til gengæld var gåturen en skøn oplevelse. Parken ved Faldsled Kro er ualmindelig smuk. De nyudsprungne bøgetræer kombineret med masser af blomstrende tulipaner, blomstrende kirsebærtræer og de flotte gamle bindingsværkshuse er et smukt og meget sjældent syn. I det hele taget er de få huse i byen præget af velholdte bindingsværkshuse og mange idylliske steder og områder.

Parken ved Falsled Kro er ualmindelig smuk, Morten Korch idyl med de flotte kirsebærtræer

Aftensmaden blev både tilberedt og indtaget udendørs. Og det er en skøn fornemmelse, når det er første gang i år, det er sket. Livet er herligt og den lille aften gåtur efter middagen, kombineret med et glas portvin inden sengetid, er bare med til at understrege den følelse af frihed og livsnydelse, som vi vil nyde i den kommende periode. Livet er skønt, når man sådan kan nyde en af de allerførste sommerdage i det danske land. Vi besøgte Falsled i starten af maj 2016.


Links:
Faldsled Havn
Faldsled Kro
Camper-Parkering.dk
Campercontact

Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her