Vores udgangspunkt på dette mikrotogt i autocamper var autocamperpladsen i Hundested. Se detaljer om pladsen på Campercontact Sitecode: 79215.

Pladsen er i vores optik en rigtig fin plads med alle de faciliteter, som vi har behov for. Det er et stort plus, at man kan vælge mellem to steder at holde. Det ene er ved nordmolen og det andet i den sydlige del af havneområdet. Faciliteterne finder du på sidstnævnte.

Aftenstemning på Hundested Havn

Havnemiljøet i Hundested

Havnen, som er det centrale udgangspunkt for området, er en driftig havn med adskillige virksomheder og mange restauranter og caféer. Der er gjort meget for at gøre havnemiljøet attraktivt for turister og naturligvis også for de lokale borgere.

Navnets oprindelse

Hundested er et lidt særpræget navn. Det formodes at have rod i det store antal sælhunde, som levede på et stort stenrev, der strakte sig fra Spodsbjerg og langt ud i havet i nordvestlig retning. Her levede og ynglede et meget stort antal sælhunde, som flere danske konger, blandt andet Christian VII, og deres jagtselskaber fornøjede sig med at jage. Revets sten er i nyere tid fjernet og brugt til fundament for Trekronerfortet og flere havne på Øresundskysten.

Knud Rasmussens hus – et sted, som ”skal opleves”

Polarforskeren Knud Rasmussen er en særdeles vigtig folkehelt i Danmarkshistorien. Du kan besøge hans hus i Hundested. Enhver ejendomsmægler ville kategorisere placeringen af Knud Rasmussens hus som formidabel. Huset ligger med en fantastisk flot udsigt mod nord over Hesselø Bugt.

Knud Rasmussen er formentlig skyld i, at Grønland er en del af det danske rige

Knud Rasmussens Hus er i dag indrettet som mindestue for Knud Rasmussen

Knud Rasmussen er formentlig skyld i, at Grønland er en del af det danske rige. Norge besatte i 1930’erne flere gange Nordøstgrønland. Det gjorde de formentlig på grund af de gode fangst- og fiskerimuligheder. Sagen blev indbragt for den Internationale Domstol i Haag i 1933, og Danmark vandt striden og dermed herredømmet med henvisning til de bedrifter og de polarekspeditioner, som Knud Rasmussen udførte.

Varden blev rejst i 1936 til minde om Knud Rasmussen

Besøg Lynæs, når du er i Hundested

Lynæs er det oplagt at besøge. Der er en skøn autocamperplads på den private havn i Lynæs. Pladsen har alle nødvendige faciliteter. Se detaljer om pladsen på Campercontact Sitecode: 10139.

Wallenberg, tidligere et svensk kystredningsfartøj ─ nu kendt af mange danske tv-seere

I Lynæs kan du se Wallenberg, som har hjemhavn her. Wallenberg er kendt fra de mange togter med familien Mikkel Beha Erichsen. Rygtet vil vide, at familien på et tidspunkt vil bosætte sig i Lynæs. Wallenberg og dens besætning har underholdt danske tv-seere gennem mange interessante programmer om sejlads til Svalbard og langs de danske kyster.

Lynæs Fort er stadig intakt, med desværre kan man ikke se fortet, som er i privat eje. Fortet har haft en strategisk opgave i at beskytte minefelterne i Isefjordens indløb og i at hindre fjendtlige enheders indsejling i Isefjord og Roskilde Fjord. Fortet er bygget som en del af Københavns befæstning.

Jægerspris Nordskov – 1500-2000 år gamle egetræer

Færgen til Hornsherred, halvøen mellem Roskilde Fjord og Isefjord

Vi cyklede til færgeoverfarten Sølager – Kulhuse, hvor der meget belejligt var gratis overfart for cyklister og fodgængere. Turen er ganske kort, og der er kort vej fra Sølager til Hornsherred, halvøen mellem Roskilde Fjord og Isefjord, og videre til Nordskoven.

Prins Henrik plantede i 1986 en podning af Kongeegen i slotsparken ved Jægerspris Slot. Træet er navngivet Danneregen.

Nordskoven i Jægerspris er en oplevelse værd. Her finder du stor diversitet i fuglebestanden samt de meget gamle egetræer, som var målet for vores tur. Særligt det at se Kongeegen, som er mellem 1500-2000 år gammel, gør stort indtryk. Træet var allerede et stort træ, da Gorm den Gamle regerede fra år 936 til år 958.

Danneregen står majestætisk på den store plæne ved Jægerspris Slot.

Frederiksværk autocamperplads byder også på fine forhold

Autocamperpladsen i Frederiksværk. Man bliver tryllebundet af udsigten til Nordskoven og alle de aktiviteter, der foregår på Roskilde Fjord. Pladsen er i acceptabel afstand til Frederiksværk centrum og de attraktioner, som findes her

Når du er i området, er det nærliggende også at tage et ophold på autocamperpladsen ved Frederiksværk (se detaljer om pladsen på Campercontact Sitecode: 55718). Her kan du parkere, så du får en smuk panoramaudsigt udover Roskilde Fjord, og du kan også nyde udsigten til Nordskoven på halvøen Hornsherred. Du kan ligeledes nyde et godt måltid i restauranten på havnen.

Vores konklusion er, at denne plet på Danmarkskortet rummer så mange interessante oplevelsesmuligheder, at vi uanset årstiden vil vende tilbage hertil.


Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.