Nykøbing Mors Havn autocamperplads

1733

Hvis I ankommer til Nykøbing Mors fra halvøen Salling på Limfjordssiden, kommer I over den smukke Sallingsundbro. Broen blev indviet i 1978 af Dronning Margrethe, og den pryder vores 50-kronesedler. Nyd synet af broen, både før og efter I kører over den. Men nyd også udsigten til den skønne Limfjord, mens I kører på broen.

Autocamperplads med smuk beliggenhed

I Nykøbing Mors finder I Morsø Sejlklub og Marina, som ligger få hundrede meter fra centrum af Nykøbing og de hyggelige gågader. Her ligger den velindrettede autocamperplads, som byder på alle tænkelige faciliteter. Der er blandt andet en smuk udsigt til havnen og Limfjorden. Der er også flere attraktioner, som ligger i gåafstand fra autocamperpladsen. Prisen for en overnatning er kr. 130,00 for en autocamper, og hertil kan der købes strøm og kort til brus, vaskemaskine og så videre. Pladsen har også et fællesrum, hvor der er køkkenfaciliteter. Der er mulighed for at benytte en af havnens mange grillfaciliteter.

Limfjordens største ø, Mors

Mors er med sine 367 kvadratkilometer Limfjordens største ø, og der er en fantastisk og afvekslende natur på hele øen. Fjorden er i nærheden, næsten uanset hvor I befinder jer på øen. Der er rig mulighed for gå- og cykelture men også mange andre muligheder for at være aktive, for dem der foretrækker dette. Øen er kendt for sine friske fisk og skaldyr, som alle bliver fanget i Limfjorden, og som også er en stor industri på øen. Mors byder også på molerklinter, og her kan man finde fossiler, som kan dateres flere millioner af år tilbage i historien. Desuden er der på øen mange store plantager. Her kan for eksempel nævnes Legind Bjerge, som et rigtigt godt udgangspunkt for en smuk gåtur i en af de store plantager. Her er også rig mulighed for en tur på hesteryg, hvis I har lyst til at opleve øen på en anderledes måde.

Mors har særdeles meget at byde på

I finder mange små, lokale kunsthåndværkere på Mors, og rundt om på øen ligger en lang række af små og store, hyggelig havne. En af de mindste, Ejerslev Havn, ligger i en lille, idyllisk lagune, hvor det stille vand rækker op mod de store molerklinter. Havnen har også en mindre plads til autocampere. Vi har selv cyklet en del på Mors, og det kan varmt anbefales at tage en tur ad Margueritruten. Den tager jer forbi mange hyggelige steder og spændende seværdigheder.

Besøg også Jesperhus Blomsterpark, som er en verden af blomster, som ikke ses magen til mange andre steder.  Du kan få mange lokale smagsoplevelser på og omkring Mors, hvor lokale råvarer er i højsæde. Besøg f.eks. Brænderiet Limfjorden ved Sundsøre Havn. Her fremstiller man en lang række unikke produkter, som primært er forskellige typer whisky. Lagringen foregår ved Limfjordens frisk vande, så gus og fugtighed bliver en naturlig medspiller i at skabe enestående resultater. Ud over whisky brændes her rom, gin, lokal brandy, lokal likør, snaps og bitter. Det er også muligt at komme på rundvisning på Brænderiet og høre om historien samt se produktionen og naturligvis også smage på varerne.

Sidst men ikke mindst må I ikke gå glip af et besøg hos Holmens Slagter, som ligger på havnen få skridt fra autocamperpladsen. Her er alskens lækkerier i fisk, pålæg, kød, smørrebrød, lun leverpostej og mange specialiteter fra øen.

Skaldyrsfestival

På Mors afholdes der hver år i maj/juli en skaldyrsfestival. Er I glade for skaldyr, så er den helt særlige stemning og de mange spændende lækkerier en fantastisk oplevelse. Her skal I dog være opmærksomme på, at der er rift om overnatningsmulighederne. Det kan derfor godt betale sig at være ude i god tid med en pladsbestilling. Det samme gælder billetter til nogle af spise- og festarrangementerne, som er særdeles godt besøgte.


Links:
Nykøbing Mors
Morsø Sejlklub
Camper-parkering
DACF App
Campercontact

Foto:
Camperfolket.dk

Video:
TDN Morsø Aerial Media

Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her