Fredag d. 29. marts 2019 ankom Alt om Autocamperens udsendte til autocamperpladsen på Sakskøbing Havn. Det viste sig, at bådene stadig ikke var kommet i vandet, og derfor var de almindelige pladser til autocampere desværre optaget af de både, der lå på land. Men det var nu kun positivt, for vi kunne i stedet holde på den anden langside, og dermed holdt vi, så det indefra bilen så ud som om, at vi praktisk talt holdt ude i vandet. Så tæt holdt vi på kajkanten.

Autocamperpladsen på den lille lystbådehavn i udkanten af Sakskøbing er rigtig hyggelig, og man får straks indtryk af, at der hersker en hyggelig stemning blandt havnens brugere. Vi blev taget rigtigt godt imod, og straks fik vi at vide, både hvordan vi skulle betale, hvor stien ind til byen var, hvordan vi kunne tømme vand, toilet og så videre. Vi ankom sidst på dagen, så vi oplevede ikke så meget på ankomstdagen, men det var skønt at falde i søvn til lyden af vinden, der får linerne på bådenes master til at sige deres velkendte lyde, og bølgerne der blidt slår ind mod stenene på havnens mole.

Bynær autocamperplads med let adgang til naturen

Næste dag startede med en tur ad stien ind til byen og videre forbi byen, søen, et lille gadekær og ud i en skøn skov – Krinkendrup Skov, hvor der både var råvildt, egern, og masser af forskellige fugle. Foråret banker på, og solen stod allerede højt på den blå himmel, og dagens temperatur lå omkring de 10°. Det kunne ikke blive meget bedre, nu hvor solens stråler skinnede ned i vandet og ind mellem træerne kombineret med de mange høflige mennesker, som blev passeret på vejen, der alle sammen hilste og sagde godmorgen, var det en skøn start på en forårsweekend.

Vi havde fået naboer på havnen, og det viste sig, at det var et par, som havde solgt huset, og derefter havde købt deres allerførste autocamper. De var stadig helt nye i autocamperlivet, men de havde masser af mod på det hele, og de nød tydeligvis deres ophold på havnen i Sakskøbing.

Vi brugte dagen på en cykeltur ind til byen, hvor de lokale butikker nød godt af, at der blev handlet både tøj, sportstøj og så videre. Senere på dagen besøgte vi også en af de lokale restauranter, hvor vi nød en sen frokost og en meget høflig og venlig betjening. Ellers blev der både arbejdet og slappet af.

Temperaturerne gjorde det muligt at sidde ude og læse i en bog, samtidig med at solen kunne varme de vinterblege kinder en lille smule. Hen under aften nød vi en virkelig smuk solnedgang over vandet, som fik himlen til at tage sig fantastisk ud med mange smukke orangerøde farver.

Sakskøbing er en by med mange smukke, gamle og velrestaurerede huse. Selv om der også er mange huse imellem, som ikke er så velplejede, så fremstår byen dog alligevel meget hyggelig og pæn.

Ved det lille torv ligger et gammelt teater i en bindingsværksbygning – Sakskøbing Teater. Det ser rigtig flot ud udefra, men desværre fik vi ikke lejlighed til at se en forestilling på teateret. Det gamle Hotel Sakskøbing, som ligger lige ved siden af teateret på torvet, ejes af kendis kokken Claus Meyer. Det ligger ligeledes i en smuk gammel bindingsværksbygning ved torvet. De to bygninger og den flotte kirke på torvet giver midtbyen en særlig stemning.

Det smukke og meget velbevarede Hotel Saxkøbing ejes af kendis kokken Claus Meyer

Når man går ad stien langs med vandet ind mod byen, vil man også se, at der helt inde ved selve byen også ligger flere husbåde. De flotte både er med til at give en hyggelig stemning inde omkring både roklubben og midtbyen, og der er ligeledes mange flotte, gamle og velrestaurerede bygninger også langs med vandet. Blandt andet kan man se, at en gammel toldbygning er sat i stand og indrettet til beboelse og det samme er den gamle brobygning og silo.

Går man til byen langs kanalen, da støder man før byen på havnen hvor disse fine husbåde ligger

Autocamperplads i Sakskøbing indbyder til flere besøg

Søndag 31. marts var vi som bekendt gået over til sommertid, så det blev ifølge uret lidt sent, inden vi stod op. Men vejret var stadig fint, selv om det dog var blæst en del op. Men solen skinnede stadig fra en skyfri himmel, så til trods for de lavere temperaturer og vinden, så var det stadig skønt vejr. Morgenturen bød på lidt udfordringer, da det viste sig, at den kraftige vestenvind havde presset så meget vand ind i fjorden, at en del af stien ind mod byen var oversvømmet. Vandet steg yderligere, og på den tid morgenturen varede, var vandet steget yderligere. Heldigvis var der ikke noget, der tydede på, at vandet ville nå helt op til bilen.

Vores naboer forlod pladsen rimeligt tidligt, og vi var derfor de eneste autocamperturister, der var tilbage på havnen. Der kom dog stadig en del bådfolk i løbet af dagen, så der blev arbejdet flittigt på at gøre bådene på havnen forårsklar.

Midt på dagen gik vi igen ind til byen, denne gang dog ad en anden vej. Her indtog vi en udmærket brunch på den lokale cafe/restaurant. På vejen tilbage gik vi forbi Saxenhøj, som var nogle flotte gamle bygninger. Vi fandt efterfølgende ud af, at det var et hjem for hjemløse, samt et afrusningscenter og socialcenter, hvor borgere kunne få hjælp til at få styr på sig selv og oparbejde kompetencer til at leve et almindeligt hverdagsliv igen. Tilbage i bilen var det tid til at servicere og få cyklerne sat op på bilen, så vi kunne vende næsen mod nord igen. Men autocamperpladsen i Sakskøbing er bestemt et sted, vi gerne vil vende tilbage til, og vi kan kun anbefale andre at besøge byen.

Autocamperplads med mulighed for naturoplevelser og seværdigheder

Autocamperpladsen på Sakskøbing Havn kan nemt danne udgangspunkt for mange forskellige typer oplevelser. Der er både et væld af cykel- og vandreture, men der er også mange forskellige typer seværdigheder både i nærheden af selve byen og på det øvrige Lolland. Find de oplevelser, der passer til dine ønsker på Visit Sakskøbing


Links:

Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her