Hvorfor tage til Holstebro i autocamper? Svaret er ligetil. Holstebro byder gerne autocamperturister velkommen.

Her finder du flere muligheder for at parkere. Du finder 2 bynære pladser (Campercontact Sitecode: 46543 og Sitecode: 94447), en plads ved Holstebro Golfklub (Sitecode: 63535) og sågar en Pintrip-plads, og hvis du gerne vil holde på en campingplads, så kan du også det. Holstebro tilbyder desuden tømning og påfyldning af frisk vand tæt ved byen.

Fakta om Holstebro

Holstebro har en lang historie. I 1200-tallet var byen tingsted for Hardsyssel, og så tidligt som i 1500-tallet blev de kendt vidt omkring for sine markeder og ikke mindst en stor okseeksport til bl.a. Holland og Tyskland. Byen har stadig ”slagteriet”, men i dag bruges arealet til udvikling af en helt ny bydel med boliger, kulturtilbud, byrum og meget andet.

Selve byen er opstået omkring Storåen. Åen er ca. 104 km lang, og således en af Danmarks længste åer. Storå-laks er unikke og bestanden er i en rivende udvikling. Her kan du fanges laks med en vægt på 10-20 kg.

Storeåen løber igennem Holstebro, den skaber et fantastisk miljø i byen

Holstebro er desuden garnisons by. Jydske Dragonregiment har til huse her, og det er en markant arbejdsplads, og efter min mening, nok et af de bedste regimenter i verden (jeg taler af erfaring).

Sig godnat til “Maren o æ woun”

Holstebro har altid prioriteret kulturen højt, denne prioritering har sat sit præg på bybilledet, hvor du finder en række moderne skulpturer og kunstværker. Især er Alberto Giacomettis “Kvinde på kærre”, eller som vi siger i Holstebro “Maren o æ woun”, både spektakulær og interessant.

Alberto Giacomettis “Kvinde på kærre”, eller som vi siger i Holstebro “Maren o æ woun”

“Maren o æ woun” sænkes hver aften ned i et sikret rum

Skulpturen er meget værdifuld og lidt af en sensation i Holstbro. Den blev indkøbt billigt i 60’erne (210.000 kr.) og i dag anslåes værdien til at være i omegnen af 100 mil kr. Derfor sænkes “Maren o æ woun” ned i et sikret rum ved nattetide, om sommeren akkompagneres dette af et til lejligheden komponeret musikstykke. “Maren o æ woun”s natteleje er bag en panserglasrude, så den kan beses hele døgnet.

Rundt omkring centrum er der mange andre smukke og interessante skulpturer. Du kan for eksempel se “Tobaksarbejdernes drøm”, og hvis du går en tur efter mørkets frembrud, så kan du også se laserstrålen fra TV Midtvests sendemast skære sig vej til Holstebro centrum ─ et spektakulært syn.

Vandkraftsøen ─ vandsport og naturoplevelse

Vandkraftsøen er en opdæmmet sø i ådalen på ca. 70 ha. Opdæmningen blev gennemført i 1941 i forbindelse med etableringen af Holstebro Vandkraftværk. Der er altid aktivitet på søen, især kano-roning er populært, og Vandkraftsøen danner ramme omkring mange mesterskaber i roning.

I det lille møllehus kan du læse om såvel klosteret som munkenes liv og levned

En gåtur rundt om Vandkraftsøen er en skøn oplevelse (ca. 8 km). Der er etableret en sti hele vejen rundt om søen, og undervejs kan du opleve adskillige fuglearter. I den østlige ende af søen lå Tvis Kloster, da det blev bygget i midten af 1100-tallet. Desværre blev det revet ned i slutningen af 1800-tallet, men grundridset af det store kloster kan stadig ses i terrænet. I det lille møllehus kan du læse om såvel klosteret som munkenes liv og levned.

Tvis Mølle Naturlaboratorium

I den østlige ende af Vandkraftsøen har kommunen etableret et Naturlaboratorium. Du kan her blive udfordret på din viden om naturen, og hvordan vi påvirker naturen. Området er ca. 120 ha stort, og Naturlaboratoriet er påvirket af flere vandløb, Tvis Å, Storåen og Vandkraftsøen.

I området kan du opleve dels en pragtfuld natur, men også se de kulturhistoriske steder, hvor munkene fra Tviskloster brændte tegl.

I vandløbene kan du opleve sporene fra de bævere, som blev udsat i Klosterheden for ca. 20 år siden. Desuden kan du også se odderen krydse Tvis Å, og hvis du er særligt heldig kan du i december opleve både Laks og ørred gyde i Tvis Å, hvor der er udlagt gydegrus.

I området kan du opleve dels en pragtfuld natur, men også se de kulturhistoriske steder

Ved Tvis Mølle Naturlaboratorium finder du også en autocamperplads. Den finder du i Campercontact (Sitecode: 84134).

Handelsbyen Holstebro

Handlen betyder rigtigt meget for Holstebro, og der er blevet handlet livligt gennem mange hundrede af år. Gågaden er kåret som Danmarks hyggeligste, og kan du se og handle i mange specialbutikker, samtidig med at du også får mange andre muligheder for at shoppe. Du kan også finde mange hyggelige cafeer rundt omkring i byen.

Holstebro har mange Cafér og spisesteder, Jensens Bøfhus finder du også – her med en passende skulptur foran bygningen

Som du kan læse herover, så er der mange gode grunde til at køre en tur til Holstebro. og opleve Vestjyllands hovedstad, mærke historiens vingesus, mærke vestenvinden og nyde godt af detailhandlen og det store udbud af restauranter, cafeer og seværdigheder.


Links:
Autocamper p-plads Holstebro Centrum
Autocamperpladser Holstebro City
Autocamperplads Storådalens Golfklub
Holstebros Hjemmeside
Holstebro Wikipedia

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her