Omkring Limfjorden findes et “hav” af udsøgte autocamperpladser, og går turen til den nederste del af Limfjorden, så kan et ophold i Struer helt klart anbefales.

Der er indrettet en superflot autocamperplads ved byens marina. Pladsen er blevet optimeret i løbet af de seneste år, og der er nu afmærkning af båsene og flisebelægning.

Struer Havn er blandt Limfjordens største lystbådehavne. Her er alle de faciliteter, som en autocamperbruger har brug for. Pladsen ligger bynært, og bylivet er dermed indenfor gåafstand. Har du mod på at prøve kræfter med vandski, så kan du tage en tur på skiene i den kabeltrukne bane.

Stemningsbillede fra Struer havn. Autocamperpladsen på havnen ligger bynært, her holder man i gå afstand til bycentrum

En gåtur på havnen give indtryk fra forskellige tidsperioder, ligesom der ligger mange gode restauranter på havnens område. Er du til wellness, ligger Kurbad Limfjorden også på havnens område. Kurbadet er et luksuriøst spa- og wellnesscenter med direkte udsigt over Limfjorden og Venø Bugt.

Gimsinghoved Kunst- og kulturcenter

Hvis du er i Nordsjælland og vil opleve kunst og kultur, er det oplagt at besøge Louisiana. Er du i Struer og har samme trang til kunst og kultur, så finder du en perle placeret centralt i byen, Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter.

I løbet af 1800-tallet intensiveredes kreaturhandlen og i særdeleshed i Vestjylland opstod blev det til en omfattende forretning. Bønderne prioriterede opfedning og eksport af kreaturer, hvorfor der opstod flere nye proprietærgårde. Det nuværende Gimsinghoved er en af disse gårde. Ivar Lundgaard fik ry som “Dansk kreaturhandels ukronede konge”. Han drev sin forretning og eksport til mange lande fra netop Gimsinghoved.

Skiftende kunstudstillinger og musikarrangementer

I dag fremstår Gimsinghoved som et kulturelt midtpunkt i Vestjylland. Her er der skiftende kunstudstillinger samt andre kulturelle aktiviteter af høj kvalitet. Huset danner desuden den perfekte ramme om klassiske koncerter og jazzkoncerter, og i haven arrangeres der adskillelige musikarrangementer med store danske kunstnere, som for eksempel TV2, Anne Linnet og Folkeklubben og mange andre.

Den lille intime scene i haven ved Gimsinghoved. Den danne ofte rammer om koncerter, navne som TV2, Anne Linnet og Folkeklubben og mange andre har gæstet scenen

Haven er et kapitel for sig. Her finder du skulpturer og andre kunstgenstande, og den lille intime scene danner rammen, når der afholdes koncerter i den store have. Blomsterne, træerne og den øvrige beplantning giver en magisk følelse, når du går rundt i den parklignende have.

B&O ─ anlæg, kvalitet og design

Struer er som bekendt lydens by og hjemsted for det internationale brand B&O. I 1927 byggede de to unge ingeniører Svend Olufsen og Peter Bang deres virksomhed lige udenfor Struer. Det blev startskuddet til en international virksomhed, som gennem mange år har været trendsætter indenfor musikbranchen. Design og kvalitet er deres varemærke, og virksomheden har haft en ikke uvæsentlig betydning for Stuers udvikling som by. I Struer kan man opleve de forskellige B&O-produkter ligesom historien er dokumenteret på et museum i byen.

Struer er som bekendt lydens by og hjemsted for det internationale brand B&O

Blæsten går frisk over Limfjordens vande

Man kan krydre turen ved at køre blot 8 km mod vest og parkere på Camperpark Handbjerg Marina. Autocamperpladsen har en fantastisk udsigt til Limfjorden. Handbjerg Marina er en kunstig skabt marina, som blev en realitet for ca. 10 år siden.

Autocamperpladsen på Hanbjerg Marina. Her er alle pladser med havudsigt, da pladsen er placeret yderst på stenmolen

En lokal kreds af ildsjæle ville gøre noget for at undgå, at bebyggelsen af Handbjerg gik helt i stå, og derfor besluttede de at anlægge en marina. Anlægget har adskillige moler i rustikke materialer, og det er i dag en relativt stor marina.

Autocamperpladserne er placeret yderst på en af stenmolerne, og herfra får du en super god udsigt til Limfjorden i flere retninger. Der er alle de nødvendige faciliteter, autocamperturister har brug for.

Du finder ligeledes en restaurant, hvor menukortet er alsidigt og af høj kvalitet, samt cafe og iskiosk. Som ved næsten alle marinaer finder du også gode faciliteter til vinterbadning. Her er bl.a. sauna.

Autentisk Limfjordsmiljø med Struer og Handbjerg som udgangspunkt

Hvis du er til alsidige oplevelser i den nederste del af Limfjorden, så kan udgangspunktet fint være Struer eller Handbjerg. Herfra er paletten fyldt med muligheder for, at du både kan se og opleve livet ved Limfjorden.


Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her