Så kom dagen, hvor vi kunne komme afsted. Mandag eftermiddag efter den obligatoriske travetur med Supertraverne kunne vi sætte os i den færdigpakkede bil og vende snuden sydpå.

Som så ofte før på vores ture blev første stop Horster Mühle i Sevetal lidt syd for Hamborg. Horster Mühle er et meget populært sted med god mad i rigelige mængder og plads til at holde (og overnatte) med camperen enten på deres p-plads eller langs vejen ved floden Seve. De har lukket tirsdag og onsdag. Take away er også muligt.

Kæmpe Rumpsteak – mit alles

Luxemburg – hertugdømmet med den flotte hovedstad med samme navn

Efter en god nats søvn og en kort morgenvandretur langs Sevefloden var der afgang mod Luxemburg. Det blev en forunderlig køretur – nærmest som om vi passerede gennem flere klimazoner. Fra kun få graders varme om morgenen og næsten ingenting sprunget ud til 25 grader midt på dagen og næsten alting sprunget ud. Forår i lyntempo.

Vi havde udset os en central p-plads i Luxemburg. Vi ankom dertil ved 18-tiden efter en for os usædvanlig lang dagsmarch på lidt over 600 km. Det er en meget stor p-plads med offentlige toiletter. Den er gratis fra 18:00-08:00, og derefter koster den 1 EUR/time frem til 18.00. Der er naturligvis bystøj på sådan en plads, men der blev stille om aftenen, og placeringen er helt genial, hvis man gerne vil opleve den gamle bydel, som man kan gå til via en af byens mange flotte parker på 10 minutter.

Den gamle del af Luxemburg ligger på en ”knold” med en dyb floddal, der slynger sig gennem byen, og der er masser af ting at kigge på lige fra gamle kasematter til flotte torve og pladser, museer osv. Turistbureauet har en fin lille folder med en 2-3 timers vandretur til de vigtigste seværdigheder.

Der er også en ny bydel, som vi kun kørte igennem. Der kan man let komme til med letbane fra p-pladsen. Hvis du ikke er så godt gående, er der i øvrigt shuttlebus-service fra p-pladsen til den gamle by.

Kasematterne, floden Alzete og bydelen Grund

Videre mod Frankrig

Fra Luxemburg valgte vi at køre lidt udenfor byen og ind i Frankrig til byen Amneville. Der havde vi fundet en camperplads ved et Zoo og forlystelsescenter, Plads, Amneville. Den var ikke noget særligt for os men helt sikkert et eldorado for børn.

Næste stop på turen blev byen Dole i distriktet Jura. Her skulle vi besøge et vennepar fra Danmark, som gennem mange år har haft en lejlighed i byen og derfor kender den ud og ind. Dole er virkelig en skøn og meget autentisk by. Den gennemstrømmes af floden Le Doubs og flere kanaler, som i dag vist mest bruges til lystsejlads. Langs floden og kanalerne er der anlagt fine gang- og cykelstier. Faktisk er det en del af langdistance cykelruten fra Atlanten til Sortehavet, Eurovelo6, France. I Dole boede vi hos vores venner, men der er flere centrale p-pladser og en meget fin campingplads.

Efter et rigtigt hyggeligt visit hos vennerne i Dole var det tid at komme videre. Denne gang kun en kort køretur til byen Beaune, som vores venner stærkt anbefalede os at besøge. Her i Beaune har vi slået os ned på en supercentral, kommunal p-plads. I morgen skal vi opleve byen, men det må I vente med at høre om til det næste rejsebrev udkommer om en uges tid.

Herunder et udvalg af billeder fra Dole. Klik på de enkelte billeder for at se i det fuld størrelse.


Niels-Jørgen Jensen
Pensioneret kvalitets specialist fra VELUX , hvor jeg har arbejdet gennem mere end 30 år. Mit job indebar mange rejser, primært i europa, men også til fjernøsten og USA.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her