Forleden kunne man i en artikel i Jyske Vestkysten læse en artikel med en generaliserende udtalelse, udtalelsen var fremsat af Peder Schau Kristensen som ejer Henne Strand Camping. Peder Schau Kristensen var citeret for følgende udtalelse:

“Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper”.

Peter Schau Kristensen, Henne Strand Camping

Det fremgår af AutoCamperRådets hjemmeside, at de den 28-11 har reageret på denne udtalelse. AutoCamperRådet har afsendt åbent brev til Peder Schau Kristensen fra Henne Strand Camping, derudover er brevet afsendt til Jyske Vestkysten.

AutoCamperRådets henvendelse bringes her i hele sin ordlyd:

“Det er en grov og fornærmende udtalelse, som er citeret fra Jyske Vestkysten den 27. oktober, og fremsat af Peder Kristensen, ejer af Henne Strand Camping, på et lille valgstunt for lokale byrådskandidater.

I AutoCamperRådet tager vi dyb afstand fra den slag udokumenterede og usaglige påstande, som dermed forsørger at lægge en hel befolkningsgruppe for had. En meget stor del af autocamperturisterne står bag AutoCamperRådet, og dermed omfattet af påstanden, fortæller Jørgen Nielsen, næstformand i AutoCamperRådet.

I AutoCamperRådet arbejder vi for at få oprettet, og udbygget et bredt udvalg af attraktive pladser, hvor autocampere kan overnatte og gøre deres indkøb. Gerne i naturskønne områder og/eller tæt på spændende bykerner og havne, hvor byen, dens handlende og autocamperturisterne kan have gensidig glæde af hinanden.

Derfor glæder det os, når flere og flere kommuner – herunder Varde kommune, havne og andre ser lyset, og betydningen af, at byde de mange turister, der kører rundt i autocampere velkommen. En ikke ubetydelig gruppe, når der i 2020 i Europa blev solgt ca. 75.000 campingvogne, men godt det dobbelte, nemlig ca. 159.000 autocampere.

Alle i autocampere er ”turister”, og har behov for indkøb af mad, tøj og alle andre forbrugsvarer, og betegnes oftest som ”det købedygtige publikum”. Samtidig spiser mange på cafeer, restauranter osv., så rigtig mange nyder godt af autocamperturisterne.

For autocamperturisterne handler det om fleksibilitet – altså at du kan komme til pladsen hele døgnet 24/7/365, og ikke møder bommen uden for højsæsonen allerede fra kl. 17-18, eller helt lukket fra medio september til ultimo april. Autocamperne kører hele året i stigende antal.

Autocamperne har heller ikke behov for de mange faciliteter, som campingpladserne vil have betaling for bl.a store legepladser, hoppeborge, vandlande osv.

For autocamperne handler det om ca. 3-4 gange ugentlig, at kunne få tømt spillevand, tømt toilet og affald, og få tanket nyt rent vand. For benyttelse af disse faciliteter betales der gerne en rimelig pris.  De fleste har solceller på taget og ekstra batterikapacitet, og elsker derfor at raste i naturskønne omgivelser, med fred og ro.

Campingpladserne har gennem mange år været beskyttet af lovgivningen, og dermed haft monopol på at etablere campingfaciliteter. Det er glædeligt at se flere og flere campingpladser, som får øjnene op og tilpasser deres pladser og prisstruktur, så de kan tiltrække autocamperturisterne. Desværre er der også en stor gruppe, som ikke ”tænker udvikling”, men fortsat primært byder sig til det oprindelige segment, nemlig campingvognene, og dermed måske ikke har set salgsudviklingen for hhv. campingvogne og autocampere.

I AutoCamperRådet står vi gerne til rådighed – også for Henne Strand Camping – med råd, vejledning og ideer til ny indretning af en del af pladsen, som også muliggør øget besøg af Autocamperturisterne, såfremt prisstrukturen er attraktiv. Vi lever heldigvis i et frit marked, hvor køberne selv kan vælge, hvor de ønsker at gøre deres ”indkøb”, slutter Jørgen Nielsen”.

Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her