Hos alt om autocamperen er vi en mindre flok entusiaster, som alle samme har mange års erfaring med autocampere, og som bevæger os i autocamperlivet på hver vores måde. Vi kender og møder derfor også mange andre autocamperbrugere.

Vi er en blandet flok, som alle sammen har hver vores kompetencer. Vi supplerer hinanden på en måde, som gør, at vi tilsammen udgør et godt og sammentømret team, som har en kæmpe passion ─ autocampere. Men når det er sagt, så er vi også alle sammen optaget af strøm i autocamperen, og vi er ved at have opbygget lidt viden på området.

Har du også problemer med at have strøm nok i autocamperen?

Vores egen erfaring med autocamperlivet kombineret med det, vi hører fra andre autocamperbrugere, er, at en meget stor procentdel af os gerne vil være mere uafhængige og frie, når vi er på tur. En af grundpillerne i at blive uafhængige er, at vi har strøm nok. Der er nogle, som er afhængige af strøm til deres søvnapnøapparat, andre er afhængige strøm til et kompressorkøleskab, nogle vil gerne kunne bruge hårtørreren eller krøllejernet og andre vil bare gerne kunne lave kaffe på en rigtig kaffemaskine. Og der er helt sikkert mange andre grunde til, at mange gerne vil have rigeligt med strøm til rådighed.

Udskiftning af batterier, kan spare vægt!

Ud over afhængigheden af strøm, så er vægt også et stort problem for mange autocamperbrugere. Vægt er derfor et emne, der både skrives og tales meget om indenfor alle kredse, som enten beskæftiger sig med eller benytter sig af autocampere.
Det er ikke nogen hemmelighed, at lithium-batterier kan være med til at løse både udforingen med at have strøm nok og udfordringen med vægten i autocamperen. Vi har derfor arbejdet meget målrettet med at finde og udvikle lithium-batterier, som kan være med til at opfylde autocamperbrugeres behov for strøm og samtidig spare vægt. Vi har udviklet på batterierne gennem 3 år nu, og vi har efterhånden sporet os ind på, hvad der skal til, før lithium-batterier for alvor gør en forskel i autocamperen.

Ladning på lithium-batterier i frostvejr

Da vi kom med vores model med frostsikring, vakte det stor begejstring blandt autocamperfolket. Vi har indbygget en automatisk frostsikring, som gør, at du ikke længere behøver at bekymre dig om at lithium ikke tåler på ladning i frostvejr. Disse batterier med frostsikring har været med til sikre, at det nu er mere tilgængeligt og ikke mindst brugervenligt for alle at få lithium i autocamperen. Du kan læse vores blogindlæg om, hvorfor du ikke må lade på dine lithium-batterier i frostvejr her.

Lithium-batterier tåler ikke ladning i temperetaurer under . Alt om Autocamperens lithium-batterier er med indbygget automatisk frostsikring. BMSen i batteriet lukker automatisk for på ladning (men åben for forbrug/afladning) når temperaturen på cellerne er 3° celcius. Derved er dit lithium-batteri nu automatisk sikret imod frostskader.

Lithium-batteri, som er specielt udviklet til autocampere

Frostsikringen løser en af de udfordringer, det kan give, når du gerne vil have lithium i din autocamper. Men noget af det, vi hører gang på gang, er, at det er svært at finde plads til batterierne. Særligt når du gerne vil have mere end et batteri. Det har fået os til at gentænke hele den måde, som lithium-batterierne er designet på. Vi har i samarbejde med vores producent fundet løsninger, hvorpå konstruktionen har kunne ændres og tilpasses specielt til autocampere.

Her ses 2 stk 100Ah Lithium installeret under passagersædet af en Fiat Ducato. De nedsænkede poler giver plads til perfekt og sikker kabelføring

Det har været en lang, spændende og meget målrettet proces. Og vi er derfor stolte af, at vi nu har udviklet et batteri, som er specielt designet til autocampere. Vores helt nye udgave af 100Ah lithium-batteri er specialkonstrueret til autocampere. Batteriets kabinet er tilpasset, så der kan stå 2 stk. under passagersædet på Fiat Ducato*. Hvis du har en anden model autocamper, så passer batteriet formentlig også i din. Størrelsen gør nemlig, at der er en lang række biler, som har plads til vores nydesignede lithium-batteri.

Læs mere

Vi har naturligvis bevaret alle de fordele og funktioner, som de tidligere generationer af vores lithium-batterier har. Så nu får du både dobbelt så meget kapacitet som et tilsvarende blybatteri, lavere vægt, frostsikring og – sidst men ikke mindst – et batteri, som er udviklet og designet specielt til autocampere. Du kan læse mere om specifikationer, størrelse osv. på vores webshop. Læs også indlæggene om lihtium på vores blog her: blog

Husk, at vi også gerne hjælper med rådgivning og vejledning omkring lithium-batterier. Du er altid velkommen til at ringe på 7026 1381 eller skrive til os på info@aoac.dk

*Under stole-konsollen på Fiat Ducato årgang 2006 og nyere. Fiat modelbetegnelse ZFA250/290.

Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her