Campingbranchen melder om gode tider og stor opbakning fra både nybegyndere og garvede campingentusiaster. Når den samlede branche mødes på Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning 24.-26. februar 2023, er det derfor med en stor tro på tingene forud for den nye sæson – og spændende nyheder skorter det heller ikke på.

Ferie for Alle byder traditionen tro på Danmarks største campingmesse.

Når Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, atter slår dørene op til tre inspirerende dage i slutningen af februar, spiller Danmarks største campingmesse en vanligt stor rolle. Messen i messen breder sig over 31.000 kvadratmeter fordelt på ni haller og er dedikeret til alt inden for camping – et tydeligt vidnesbyrd om optimismen i branchen.

– Campingpladserne har haft et flot år, og 2023 ser også ud til at blive rigtig fint. Trenden trækker mod naturen og dét at være i naturen, og det er selvsagt godt for campingbranchen – det er jo lige præcis det, vi kan tilbyde. De danske campingpladser har nogle af de bedste beliggenheder, der kan opdrives i dette land, og vi danskere elsker at have højt til loftet og kunne høre fuglene pippe, konstaterer CEO i Isabella A/S Morten Kjeldsen og fortæller, at også salget af vogne har været tilfredsstillende.

Samtidig ser han en stor styrke i, at campingbranchen på Ferie for Alle har mulighed for at mødes med den øvrige, samlede feriebranche.

– Det er uvurderligt, at campingbranchen kan samles i Herning sammen med repræsentanter fra også alle de andre ferieformer. Det er vigtigt – også fordi mange i dag både camperer og tager på andre typer rejser. Besøgende på messen kan forvente en bred palet af tilbud, og jeg kan se, at outdoor-sektoren i det hele taget er stærkt repræsenteret i år, lyder det fra Morten Kjeldsen, der glæder sig til igen at vise produkter frem og møde nye såvel som eksisterende kunder og samarbejdspartnere.

Udstiller: Nordens største campingsupermarked

Morten Kjeldsen er ikke alene med sin opfattelse af, at campingbranchen trods verdenssituationen fortsat har vind i sejlene.

– Camping er stadig moderne, og de første uger af 2023 har også vist, at interessen for rejseformen stadig er stor. Verden ser selvfølgelig anderledes ud end for et år siden, og det er noget, vi som forhandlere og importører skal navigere i. Men vi er klar, og foråret venter lige om hjørnet, fastslår Kim Godballe, der er salgsansvarlig for Campex ApS, som har agenturet for Hobby og Fendt i Danmark – at Ferie for Alle er nært forestående glæder ham enormt:

– Ferie for Alle er jo det perfekte udstillingsvindue. Jeg plejer at kalde det Nordens største campingsupermarked. Det er en kæmpe mulighed for at få budskabet ud omkring verdens bedste ferieform. Hvor kan man ellers få 60.000 potentielle kunder på en weekend. Og så er det jo et fint pejlemærke ind i den sæson og det forår, som kommer meget snart.

Kim Godballe ser i sagens natur frem til at byde folk velkommen til Hobby- og Fendt-standen, hvor de besøgende kan gå på opdagelse i alskens forskellige typer campingvogne. Det gælder eksempelvis den nye Tendenza 560 SFDW, Fendts bud på en helårsvogn, og producentens ligeledes nye Apero-serie, der henvender sig til den unge familie. Standen byder desuden på 21 forskellige Hobby-vogne, herunder et par fra den nye Maxia-serie.

Flere nyheder, vintercamping, jubilæumsområde og prisuddeling

Også Intercamp er på pletten med en stand, der blandt meget andet byder på nyheder i form af campingvognen Knaus Azur og camperne Knaus Tourer Van og Weinsberg X-Cursion Van, der begge som noget helt nyt er bygget på VW T6.1.

I det hele taget trakterer campingmessen i år med en komplet udstilling med samtlige mærker repræsenteret. Også en række campingpladser indfinder sig, og messens egen vintercampingplads bag messehallerne, der arrangeres i samarbejde med Dansk Camping Union, er klar til at tage imod. Da Ferie for Alle i år fejrer 25-års jubilæum, vil de besøgende desuden kunne tage på en nostalgisk tur ned ad mindernes allé i et jubilæumsområde med et par klassiske MKP-campingvogne og telte fra tidligere tider. Endelig bliver også Danish Camping Award traditionen tro afholdt i forbindelse med messen.

Ferie for Alle finder sted i MCH Messecenter Herning 24.-26. februar 2023.

Per Ræbild
Per har flere års erfaring i at køre autocamper. Per er primært tovholder i fællesskabet. Per har en del viden omkring IT og andet teknik, og Per deler gerne ud af sine erfaringer, både når han er hjemme, og når han er på tur rundt i europa i autocamperen