Ejeren af Henne Strand Camping, Peder Schau Kristensen, kom den 27. oktober 2021 ifølge Jyske Vestkysten med en udtalelse, som har givet anledning til en del skriverier blandt autocamperfolk.

“Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper”

Citat fra Jydske Vestkysten af Peder Schau Kristensen, Henne Strand Camping.

Udtalelsen udløste en del vrede og forargelse på de sociale medier. AutoCamperRådet (ACR) og Danmarks Frie Autocampere (DFAC) tog på deres respektive medier også skarpt afstand for udtalelsen.

Peder Kristensen reagerede dagen efter med et “dementi” på de sociale medier, hvor han blandt andet udtaler, at han godt kan forstå harmen, men at citatet var taget ud af en kontekst og i øvrigt blev sagt med et glimt i øjet.

Uanset hvilken kontekst udtalelsen skal ses i, er det svært at se, hvad der retfærdiggør denne udtalelse, som ligger en hel gruppe for had ─ ikke mindst set i lyset af, at den er fremsat under et lokalpolitisk møde på campingpladsen.

Peder Schau Kristensen referer i hans dementi/opslag til en avisartikel. Han nævner, at autocamper-gæster på en given plads bruger op til 800,00 kr. pr. døgn. Men det stiller han sig dog meget tvivlende overfor. Hvilken avis og hvornår er den artikel fra der refereres til?

Dansk Kyst og Naturturismes nylige undersøgelse

Den sidste danske undersøgelse omkring det gennemsnitlige døgnforbrug, den er foretaget af Dansk Kyst og Naturturisme, blev gennemført i april 2020. Undersøgelsen viser, at det gennemsnitlige døgnforbrug for 2 personer i en autocamper er i spændet fra 650,00 kr. til 720,00 kr. Det er hertil værd at bemærke, at overnatningen her er sat til 50,00 kr. pr. person, hvilket i 2021 er steget en del, så 800,00 kr. er nok mere realistisk i dag.

Frie markedskræfter

Vi er stor tilhænger af at lade de frie markedskræfter råde i forhold til prisen på en overnatning for en autocamper på en campingplads. Og når Peder Schau Kristensen fastholder sin høje prispolitik på Henne Strand Camping, så er det naturligvis ikke noget, vi kan eller vil blande os i.

Modsat må man nok erkende, at det høje prisniveau på hans campingplads, Henne Strand Camping, blandt andet er med til at få autocamperfolket til at parkere andre steder end på hans campingplads.

Kommunalfuldmagtsreglerne

Ifølge artiklen i Jydske Vestkysten mener Peder Schau Kristensen ikke, at kommunerne skal drive autocamperpladser. Men dette må vi erklære os uenig i. Vi ser ikke noget til hinder for, at de enkelte kommuner udpeger områder, giver tilladelser eller på andre måder spiller en afgørende rolle i forbindelse med etablering og drift af autocamperpladser.

Kommunalfuldmagtsreglerne giver netop kommunerne mulighed for at stille faciliteter til rådighed for borgerne.

Anspændt kommunikation imellem campingpladser og autocamperfolket

Der har igennem en årrække været en meget anspændt kommunikation imellem både kommunerne, private campingpladsejere og autocamperfolket. Nylige afholdte møder i branchen havde netop til formål at opbygge tillid og samtidig åbne op for et konstruktivt samarbejde omkring autocamperpladser. Uanset hvilken kontekst Peder Schau Kristensens udtalelse skal ses i, har hans udtalelse ikke just været med til at understøtte opbygningen af dette samarbejde.

Vi håber naturligvis, at det kommende kommunalvalg vil vise, at politikerne og de valgberettigede i Varde er uenige i, at autocamperfolket er mindre intelligent. Vi ser frem til, at kommunikationen og samarbejdet om udviklingen af turismen og dermed også autocamperturisme i Varde bliver konstruktiv og givende for alle parter.

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her