Alt om Autocamperens (AOAC) dialog med Ringkøbing-Skjern kommune med henblik på at forstå motivet bag begrænsningerne har allerede båret frugt. Der var opsat et skilt på pladsen med en tekst, som gik på, at det var forbudt at anvende borde, stole og grill.

Udformningen og teksten på det omtalte skilt var ikke i overensstemmelse med den hensigt, som kommunen havde. Kommunen siger til AOAC:

“Kommunen opfordrer autocamperbrugerne til at følge færdselslovens regler, når de benytter pladsen”

Vi har drøftet fortolkningen af citatet med kommunen, og det er derfor nu tilladt at bruge borde og stole på pladsen. Det må dog ikke medføre, at pladsen får karakter af campering. Det vil sige, at borde og stole skal pakkes væk, når man ikke bruger dem.

Pladsen er indrettet efter færdselsloven §92 stk 1, hvilket giver både rettigheder og pligter. Du må ikke campere og indtage området, men en rast er indenfor lovgivningen, og lovgivningen skal altid overholdes.

Ringkøbing er meget attraktiv for autocamperturister

Ringkøbing er ubestridt en perle i Vestjylland. Naturen, bymiljøet og attraktionerne gør Ringkøbing til et populært feriested både for danske og udenlandske autocamperturister. Presset på byen er stort, og antallet af pladser matcher nok ikke helt efterspørgslen.

Ringkøbing Skjern Kommune er visionær

For at håndtere de mange autocamperturister og for at sprede ophobningen af autocampere i byen arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune nu på at tilbyde flere pladser i og omkring byen. Konkret arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune med at etablere autocamperpladser, som er indrettet efter campingreglementet, hvilket giver mulighed for at campere og lade borde, stole, grill, markise og cykler stå fremme hele døgnet.

Dette tiltag sker i samarbejde med campingpladsejere i området og kan derfor karakteriseres som en win-win situation.

Med henblik på indretning og det videre forløb på dette, har AOAC stillet sig velvilligt til rådighed som sparringspartner for kommunen.

AOAC vil gerne påskønne og anerkende Ringkøbing-Skjern Kommunes hurtige reaktion og kommunikation af resultatet af drøftelserne.


Dronefoto Ringkøbing Havn: Dan Sonne Hansen

Tak til Dan Sonne Hansen for at vi fik lov at låne hans flotte dronebillede fra havnen

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her