Silkeborg er en by, som mange autocamperturister har på ønskesedlen. De mange søer, naturen og byen er et yndet mål for autocamperture. Tidligere har der ikke været mange autocamperpladser i kommunen, men vi har nu erfaret, at lokale kræfter arbejder på bedre forhold i Silkeborg.

Lokale kræfter arbejder på politisk niveau

Camping-Specialisten, med Steen Overgaard i spidsen, har holdt møde med Borgmester Steen Vindum og formand for Outdoorudvalget, Mads Frandsen. På mødet blev udviklingen indenfor autocampersegmentet blandt andet drøftet, herunder muligheder for en autocamperplads i Silkeborg.

Flere års arbejde for udvikling i Silkeborg

AutoCamperRådet og flere lokale kræfter har været meget aktive i bestræbelserne på at få etableret autocamperpladser i og omkring Silkeborg. Disse bestræbelser har delvis båret frugt. Der er etableret nogle få parkeringspladser i byen, og det er naturligvis positivt. Men barren kan og burde sættes højere, betingelserne og mulighederne er til stede. Derfor ser vi det som meget positivt, at borgmesteren engagerer sig i emnet.

Kan monopolet brydes?

Silkeborg har en lang række tilbud til campister. Byen har flere attraktive og smukt beliggende campingpladser i og omkring Silkeborg. Det er kun få autocamperturister der søger disse pladser. Dette er dokumenteret i flere nationale og internationale undersøgelser.

En autocamper kræver lidt mere logistik. Dels skal pladserne være funderet til de autocampere, som vejer +3.500 kg, og de skal kunne manøvrere rundt. Derudover skal der være en større grad af mulighed for at til- og fravælge serviceydelser. Og som det vigtigste skal der være mulighed for ankomst og afrejse 24/7. Men kan campingpladsernes monopol ændres, så der bliver oprettet flere pladser, som er målrettet autocampere? Det krydser vi fingre for, og vi ser frem til at høre mere om udviklingen.

Udviklingen taler sit eget sprog. Autocampersalget er i voldsom vækst

Opfordring til at bakke op om initiativ

Vi opfordrer derfor til at alle, både lokale samt foreningerne, støtter op om initiativet i Silkeborg. Dette kunne være en kærkommen lejlighed til at tage debatten op lokalt og derigennem drøfte mulighederne med både lokalpolitikere og ikke mindst embedsværket i Silkeborg.

Foto: Camping-Specialisten – fra venstre: Steen Overgaard, Mark Overgaard, Borgmester Steen Vindum, Formand Outdoorudvalget Mads Frandsen

Jan Mattsson
Jan er pensioneret fra Forsvaret. Jan har tilegnet sig mange kompetencer, blandt andet via udstationeringer og udsendelser til forskellige verdensdele i forbindelse med jobbet hos forsvaret. Jan og hans kone Bente har selv autocamper. De har kørt autocamper i rigtig mange lande. Jan er tilknyttet Alt om Autocamperen som freelance skribent.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her