Hvor er det skønt at kunne sætte sig i sin autocamper på denne årstid og køre ud i det blå, til tidligt forår i Provence. Vi har som vanligt, når vi skal på langtur, lavet en grovplan for turen, som vi regner med, kommer til at vare en måned. Det er langtfra sikkert at vi kommer til at følge ruten, som den er beskrevet herunder, men planen bruges til at sætte en ca. retning og til at indsætte nogle fixpunkter på steder, vi gerne vil besøge undervejs – hvis vi kommer i nærheden.

Mange overnatningsmuligheder i Frankrig

Vi har igennem årene besøgt Frankrig og Provence mange gange og det er et skønt autocamperland. Der er alle steder i landet gode muligheder for at finde steder hvor man kan overnatte. Pladserne findes i alle kategorier, fra luksuscamping til parkering i naturen helt uden faciliteter.

Når man er på afstand af de største turistmagneter i Frankrig, er camperpladserne ofte små kommunale i udkanten af landsbyerne. De er normalt meget billige og somme tider er de endda gratis, men med en opfordring til at handle i byens butikker. Ofte er der mulighed for tømning af spildevand, både det grå og det sorte.

Tankning af vand er for det meste også muligt. Det er ikke så tit at man kan tilslutte landstrøm på disse pladser, men det har vi heller ikke behov for, så denne type plads er vores absolutte favorit i Frankrig. Vi har tidligere købt og brugt France Passion, men det gør vi ikke denne gang.

Vi har lagt turen til Provence via Luxemburg og videre gennem den centrale del af Frankrig. Vi kører nok ret hurtigt (2-3 overnatninger) til Luxemburg og vi tager os tid til at opleve det, vi kører igennem. Vores normale rejserytme er at køre lidt næsten hver dag og max. 1.000 km/uge. Det giver god tid til omveje og til at gøre holdt hvis man kommer forbi en by med marked, en interessant vandre, eller cykelrute, eller til bare at nyde livet på en hyggelig cafe.

Vi har markeret steder vi gerne vil besøge, med små ”post-it” på et analog kort og hvis vi kommer i nærheden, kører vi måske derhen.

Der er afgang 12. april og derefter vil jeg ca. en gang om ugen skrive et kort rejsebrev, så hvis du har lyst til at følge os på turen så hold øje her på Alt om Autocamperen.

Venlig hilsen
Niels-Jørgen Jensen

Freelance skribent AOAC

Niels-Jørgen Jensen
Pensioneret kvalitets specialist fra VELUX , hvor jeg har arbejdet gennem mere end 30 år. Mit job indebar mange rejser, primært i europa, men også til fjernøsten og USA.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her