Torsdag 8. juli indviede Morsø Kommune det nye havneafsnit ved Sillerslev Havn. Havneafsnittet er en landvinding på cirka 3.000 kvadratmeter, som af hensyn til klimasikring er hævet i forhold til resten af havnen. Landvindingen er tænkt som et område til rekreative formål.

8 nye, sydvendte autocamperpladser med fjordudsigt

På en del af det nye områder er der etableret 8 nye, sydvendte autocamperpladser med udsigt direkte til vandet. Der er etableret 6 strømudtag ved pladserne, og prisen inklusive el, vand, tømning og adgang til toilet er 120 kr.

Autocamperne har fået en fantastisk placering med fjordudsigt. Foto: Sillerslevposten.dk

Beløbet betales kontant eller via MobilPay til en havnemedarbejder, som kommer rundt på pladsen hver dag ved 18:30-tiden. Adgang til bad foregår via møntindkast og koster 5 kr. På nuværende tidspunkt er der et bad/toilet på lystbådehavnen, men kommunen arbejder allerede nu på at få lavet flere. Der er dog flere toiletter samt handikaptoilet ved stranden. Man har desuden valgt at opsætte bord- og bænkesæt op ved autocamperpladserne og en lang række andre steder på havneområdet.

Prisen er kr. 120,00 incl strøm, vand og tømning. Foto: Sillerslevposten.dk

Sillerslev Strand

Stranden ved Sillerslev Havn, som har blåt flag, er både børnevenlig og lavvandet. Det kan være en god ide at medbringe badesko, selv om der er etableret en badebro på stedet. Stranden er surfervenlig, og der er desuden også mulighed for at skylle sig efter en tur i fjorden, eller hvis man trænger til et bad. Du skal dog være opmærksom på, at udendørsbruseren på stranden kun har koldt vand.

Mad og drikke

På den hyggelige havn finder du også en cafe, som er åben i højsæsonen. Et besøg på Sallingsund Færgekro, hvorfra du har udsigt til Sallingsundbroen, kan også anbefales. Du er ligeledes velkommen til at benytte dig af de borde- bænkesæt, som er opsat både ved autocamperpladserne og mange andre steder på havneområdet.

Skal du have købt ind, kan du gøre det i Dalig’Brugsen i Øster Assels eller i Diges Lavpris, hvor du finder både dagligvarer og masser af andre spændende ting. Selv om du ikke har planer om at købe ind, så er et besøg hos Diges Lavpris en oplevelse i sig selv. Hvis du gerne vil have flere muligheder for både indkøb, spisning og andre aktiviteter, så er der ikke langt til Nykøbing, som er hovedbyen på Mors.

Naturen ved Sallingsund

Sillerslev ligger på den sydlige del af Mors ved Kås Bredning i et fredeligt ferieområde med masser af frodig natur med marker, søer, strandenge og vandløb. Det tidligere fiskerleje er omgivet af et åbent landskab, som indbyder til både at bade, fiske, surfe, sejle, vandre og cykle. Men du kan også bare nyde den skønne natur og slappe af eller nyde synet af det rige fugle- og dyreliv i området. På den hyggelige fiskeri- og lystbådehavn møder du stadig aktive fiskere, og er du heldig, kan du måske få lov at købe lidt af dagens fangst. Tæt ved havnen er opført to fyrtårne, hvilket er et sjældent syn ved Limfjorden.

Aktiviteter på Mors

Du kan lige så godt tage fiskestangen med, for du finder flere put and take-fiskesøer i området, og Limfjorden indbyder ligeledes til fiskeri. Spiller du golf, så er der også mulighed for det. Der er desuden en afmærket cykelrute hele vejen rundt på øen. Ruten er i alt 120 kilometer, men det kan også sagtens lade sig gøre at nøjes med kortere strækninger. Hvis du ikke selv har cykel med, kan du leje i Nykøbing.

Attraktioner i nærheden af Sillerslev Havn

På Mors er der flere spændende attraktioner, som du kan få glæde af, når du besøger øen. Her kan du blandt andet besøge Jesperhus Blomsterpark, som er nordens største og har mange smukke, farverige blomsterarrangementer, junglezoo med spændende fugle samt masser af sjove aktiviteter for børnene.

I Nykøbing finder du Dueholm Kloster, som er byens ældste, bevarede bygning. Den blev grundlagt Johannitterordenen i 1371. I dag benyttes bygningerne til udstillinger. Mors er desuden kendt for sit rige kunstnerliv, og du finder derfor mange muligheder for at se udstillinger og besøge kunstnere.

En af Danmarks ældste herregårde, Højriis Slot, ligger også på Mors. Slottet er åbent for offentligheden (dog kun periodevis hvorfor du bør orientere dig om de aktuelle perioder), og her afholdes forskelligartede aktiviteter.

Skarregård, som er en af de ældste slagsgårde på Mors, fungerer i dag som landbrugsmuseum, så hvis du er interesseret i traktorer og lignende, så er den et besøg værd.

Du kan også besøge Molermusset i Hesselbjerg, hvor du kan se nogle af de utrolige fund af 55 millioner år gamle fossiler. Eller hvad med at finde dine egne fossiler i moleret på kysterne langs med Mors?

Er du indstillet på en længere udflugt, så finder du Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup. Det hyggelige museum henvender sig til hele familien, og her kan du opleve dagliglivet på landet for cirka 150 år siden. Man har formået at genskabe og levendegøre landlivet, så du kan få et godt indtryk af, hvordan tingene fungerede, før industrialiseringen af landbruget.

Alt i alt må man sige, at de nye autocamperpladser ved Sillerslev Havn, ligger godt i forhold til at opleve limfjordsøen Mors.

Foto: Sillerslevposten.dk


Links:
Sillerslevposten.dk
Campercontact Sillerslev Havn
Museum Mors

Dueholm Kloster
Højriis Slot
Skarregård
Hjerl Hede Frilandsmuseum
Mors.dk

Lisbeth lever af at skrive. Hun er selvstændig i Ziegler Communication, Lisbeth er tekstforfatter og translatør. Det bliver til mange forskellige opgaver som spænder lige fra oversættelser af EU-forordninger og direktiver til produktbeskrivelser for NIKE og mange andre store virksomheder. Lisbeth arbejder Freelance for Alt om Autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her