Her er tale om en rigtig hyggelig lille havn. Vi fik en rigtig varm velkomst med rundvisning af den rare opsynsmand, Ib. Havnen ligger i gå- og cykleafstand til Svaneke. I skrivende stund koster det 190,00 kr. pr. døgn. Der er fuld service med toilet og gråvandstømning, samt påfyldning af drikkevand og strøm. På havnen findes ydermere bad og toiletter, samt et fint køkken/opholdsrum.

Skibsmuseum med sjæl

Havnen har også sit eget lille skibsmuseum, og Ib viser det gerne frem. Vi mødte mange søde og imødekommende mennesker. Ib er en hyggelig mand, som har sejlet det meste af sit liv som fisker. Han bor i Listed og nyder at bruge sin fritid på at gå og hygge om folk på havnen. Derfor har han også mange faste gæster, som kommer tilbage igen og igen. Ib er også manden, som sørger for at alt har sin plads på havnen, så her er orden overalt, og der er ikke noget, der ligger det forkerte sted. Ib er samtidig mand for mange gode historier fra havnens tid, og selvfølgelig også fra sin tid som fisker på de store have.

Ib viser stolt fiskerimusset frem. Ib sørger for orden på Listed Havn, havnen bærer da også præg af at der er orden over alt.

Eminent smuk vandretur til Svaneke

Hen på dagen tog vi gåturen ind til Svaneke. Kyststien løber også her, og den går direkte ind til centrum. Turen er eminent smuk, og det kan godt anbefales. Dog skal man igen være opmærksom på, at stien ikke er velegnet til gangbesværede. Der går også en cykelsti ind til centrum, så turen kan også tilbagelægges enten til fods eller på cykel ad den vej.

Svaneke Bryghus – et besøg værd

Vi spiste på Svaneke Bryghus, hvor vi fik serveret noget virkelig lækkert mad med blandt andet helstegt oksehøjreb, der var så mørt, at det kunne spises med en ske. Næsten alt var hjemmelavet, selv smørret var kærnet i huset. Alle råvarer var lokale råvarer fra Bornholm.

Svaneke Bryghus – god mad med lokale råvarer

Bryghuset giver i skrivende stund mulighed for at vælge en 3-retters menu til 299,00 kr. Hertil kan der købes forskellige øl, som de fremstiller på stedet. Det er også muligt at vælge en ”ølmenu”.

Vandretur på Kyststien forbi de små havne

Kyststien går naturligvis også i den modsatte retning af Svaneke, og her kommer man forbi rigtig mange små, lokale og særdeles hyggelige havne. Til trods for størrelserne på havnene, så har de fleste af dem offentligt toilet. Langs med ruten ligger også det ene smukke bindingsværkshus efter det andet, og udover det så får man også den smukke natur hele vejen. Hvis man kun vil gå en lille tur, kan man f.eks. besøge Bølshavn, som er en virkelig romantisk lille by. Byen starter ved Kystruten, så der er kun ganske få skridt op til selve den lille by.

Vandreturene bringer dig igennem det smukkeste og mest fantastiske landskab. Vi var så heldige at opleve de mest fantastiske solnedgange man kan tænke sig

Hvis man har mod på det, så er der mulighed for en gåtur op langs et lille vandfald og op til Bornholms ældste og største bøgetræ. Træet er 7 meter i diameter. Turen starter ikke langt fra havnen. Hvis man går hen ad stien mod Svaneke, så kommer der, lige efter en lille træbro over vandet, en sti, som er markeret med gule trekanter. Hvis man følger dem, så kommer man automatisk til at gå langs med vandfaldet op til bøgetræet og derefter retur af det, der hedder Kirkevejen.


Fakta:

Listed Havn
Strandstien
3740 Svaneke
N 55.14542 E 15.11164

Campercontact sitecode: 84275

Lisbeth lever af at skrive. Hun er selvstændig i Ziegler Communication, Lisbeth er tekstforfatter og translatør. Det bliver til mange forskellige opgaver som spænder lige fra oversættelser af EU-forordninger og direktiver til produktbeskrivelser for NIKE og mange andre store virksomheder. Lisbeth arbejder Freelance for Alt om Autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her