Velankommet til Bornholm med færgen fra Ystad, så vi frem til at tage en overnatning på Rønne Lystbådehavn for at se og besøge byen og nyde den første dag på solskinsøen her. Vi havde indstillet os på, at de 216,00 kr., som en overnatning på havnen koster, var en pris, som vi var villige til at betale, MEN lad os med det samme slå fast – det er ikke en plads, vi kommer tilbage til. Og desværre for byen og havnens pengekasse fik det os også til at køre videre med det samme.

Pladstip?

Normalt er et pladstip en beskrivelse af en autocamperplads, som man gerne vil anbefale til andre. Men det gælder desværre ikke for autocamperpladsen på Rønne Lystbådehavn. Vi ankom ellers med store forventninger. Kunne man ønske sig en bedre start på opholdet på solskinsøen: Autocamperplads – lystbådehavn – alle faciliteter – få hundrede meter fra centrum.

Ekstrem trafikstøj og støv fra tung trafik giver mest af alt fornemmelsen af at parkere i et industriområde tæt på en motorvej

Pladsbeskrivelse

Vi måtte med stor skuffelse konkludere, at vi godt kunne ønske os mere. Det viste sig, at pladsen ligger ud til ikke bare én men hele to trafikerede veje. Men ikke nok med det. Pladsen ligger på en rodet og charmeforladt placering, hvor det eneste man har udsigt til, er en industribygning for enden af pladsen, et gammelt og slidt plankeværk til den ene side, en trafikeret vej til den anden side og en kedelig og industriagtig parkeringsplads til den sidste side. De mange ting, som er efterladt på pladsen i kombination med manglende vedligeholdelse, efterlader et indtryk af, at man er i et forladt industriområde et helt andet sted end på solskinsøen. Hvis man strækker hals, kan man dog ane det øverste af masterne på nogle af lystbådene på den anden side af det grimme, sorte plankeværk.

Autocamperpladsen på Rønne Lysbådehavn levner plads til forbedringer. Ekstrem trafikstøj og støv fra tung trafik giver mest af alt fornemmelsen af at parkere i et industriområde tæt på en motorvej. Vi kan desværre ikke anbefale denne plads. Prisen er kr. 216,00

Mange gode pladser på resten af øen

Vi er naturligvis godt klar over, at der er mange andre steder at holde i og i nærheden af Rønne. Men vi var indstillet på, at når nogen vælger at oprette en autocamperplads på en havn, så vil vi gerne støtte initiativet, så vi kan medvirke til, at der måske er endnu flere havne, som vælger at lave de eftertragtede havnepladser til autocampere.

Som det fremgår af ovenstående, valgte vi at køre videre, og heldigvis så fik vi nogle skønne uger på solskinsøen med masser af andre skønne autocamperpladser – både betalingspladser og gratis pladser. Så vi fik et skønt ophold med mange gode oplevelser og heldigvis også masser af solskin.

Opfordring til Rønne Lystbådehavn

Vi vil gerne bruge denne lille ”opsang” til at opfordre Rønne Lystbådehavn til at genoverveje både placering og tilstand på en autocamperplads, som kan tiltrække autocamperfolket og lave en plads, som autocamperfolket vil anbefale til hinanden. Vi kunne konstatere, at der var flere andre arealer på havnen, som var langt mere oplagte at lave en autocamperplads på, og vi vil gerne tilbyde Rønne Havn at komme med tips til, hvad man fra havnens side kan gøre for at lave en autocamperplads hyggelig og virke imødekommende. Vi kunne ikke lade være med at tænke på, om den ene tyske autocamper, som holdt på pladsen, fik det indtryk, at det er sådan at vi normalt byder turister velkommen.

Lad os med det samme slå fast – det er ikke en plads, vi kommer tilbage til

Lisbeth lever af at skrive. Hun er selvstændig i Ziegler Communication, Lisbeth er tekstforfatter og translatør. Det bliver til mange forskellige opgaver som spænder lige fra oversættelser af EU-forordninger og direktiver til produktbeskrivelser for NIKE og mange andre store virksomheder. Lisbeth arbejder Freelance for Alt om Autocamperen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her