Den nye smukke Kronprinsesse Marys Bro åbnede den 28. september

Kronprinsesse Marys Bro er nu åben. Borgerne i Frederikssund og omegn blev en bro rigere, da blandt andre H.K.H. Kronprinsesse Mary og transportminister Benny Engelbrecht indviede den nye fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred. Den nye bro, som bærer navn efter Hendes Kongelige Højhed. Broen skal udgøre en alternativ rute mellem Frederikssund og Hornsherred, så mere tung trafik fremover føres over på den nye bro.

Bro færdig før tid

– Broen står klar til trafikanterne tre måneder før tid, og det er rigtig positivt. Den nye forbindelse vil nemlig lette markant på det pres, som i forvejen er på Kronprins Frederiks Bro. Den vil ligeledes kunne spare trafikanterne for op til en halv time i morgentrafikken, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kør over Kronprinsesse Marys bro, hvis du vejer mere end 3.500 kg

Lastbiler og andre køretøjer over 3.500 kg skal fremover benytte den nye bro, mens mindre køretøjer fortsat kan køre over Kronprins Frederiks Bro. I forbindelse med opførelsen af broen er der taget særlige hensyn til den omkringliggende natur: derfor passer broen også bedst muligt passer ind i det naturskønne område omkring Roskilde Fjord.

For autocamperbrugere kan den nye Kronprinsesse Marys Bro være en genvej over Roskilde Fjord, som kan give tids- og kilometerbesparelser, alt efter hvor man er på vej til og fra. Du skal dog være opmærksom på, at der opkræves et mindre gebyr, når du vil passere broen. Du kan nemt betale med Brobizz eller nummerpladescanning.

Fakta om Kronprinsesse Marys Bro

  • Den nye bro er en knap 10 km lang firesporet motortrafikvej syd for  Frederikssund. Knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.
  • Projektet blev vedtaget i december 2014, hvor der blev afsat 659,5 mio. kr. på finansloven. Det er budgetteret til 2 mia. kr., og differencen skal finansieres af brugerne af den kommende bro.
  • Fjordforbindelsen Frederikssund vil stå for opkrævning af brugerbetaling.
  • Brugerbetalingen vil blive håndteret via et såkaldt free flow betalingsanlæg uden bomme. Derfor skal trafikanter ikke skal sænke farten, når de passerer.