Vinder af fotokonkurrencen. John Sørensen med dette foto fra Mont Saint-Michel i Frankrig

I oktober måned valgte Alt om Autocamperen at udskrive en fotokonkurrence. Der blev sat 5 flotte præmier på højkant, og det eneste krav til billederne var, at de skulle udtrykke, hvad autocamperlivet er for deltageren. Det er der kommet rigtig mange flotte og spændende billeder ud af. Og da vi nu har passeret 18. januar, er tiden kommet til, at vi kan offentliggøre de 5 vindere af fotokonkurrencen.

Det har ikke været let for Alt om Autocamperens jury at finde en afgørelse. Vi har modtaget rigtig mange flotte billeder, hvilket gav juryen en udfordring. Men det er heldigvis alligevel lykkedes for os at opnå fuld enstemmighed om, hvordan de 5 placeringer skal fordeles. Da ingen af os på holdet bag Alt om Autocamperen er fotoeksperter, så har vi ladet det oplevelses- og følelsesmæssige udtryk i relation til autocamperlivet være den primære faktor, da vi hver især udvalgte vores favoritbilleder og efterfølgende gav billederne point.

Mange flotte billeder der relaterer til livet i autocamper – tak til alle 263 deltagere

Nu glæder vi os til, at vi kan benytte både de 5 vinderbilleder, men også mange af de andre flotte foto til at illustrere vores artikler og indlæg i Fællesforum. Vi bruger naturligvis kun de billeder, som vi har fået tilsagn fra konkurrencedeltagerne om, at vi må benytte. Vi vil hermed gerne takke alle 263, der deltog i vores fotokonkurrence, for jeres mange bidrag. Vi sætter stor pris på, at I har brugt tid og kræfter på at indsende jeres billeder til Alt om Autocamperen.

Vinderne af Alt om Autocamperens fotokonkurrence

5. pladsen – Aftenstemning ved vandet. Indsendt af Lars Hansen
5. pladsen. Aftenstemning ved vandet. Indsendt af Lars Hansen.

Et smukt billede med aftenstemningen ved vandet. Autocamperne holder på række med snuden ud mod vandet, og mon ikke alle autocamperbrugerne nyder den smukke solnedgang. Billedet er udvalgt, fordi mange autocamperbrugere gerne vil holde ved vandet og nyde udsigten, og fordi det udtrykker netop den stemning, som er med til at gøre livet som autocamperbruger til noget helt særligt.

4. pladsen – Fricamping i Norge. Indsendt af Knud Overgaard Jensen
4. pladsen. Fricamping i Norge. Indsendt af Knud Overgaard Jensen

Dette billede viser en side af autocamperlivet, som mange autocamperbrugere også værdsætter meget. Nemlig muligheden for at fricampere. Billedet er taget i Norge, hvor Allemandsretten netop giver denne mulighed for at finde sin helt egen favoritplads. Her er der valgt et sted, hvor skov, fjeld og natur går op i en højere enhed. Og mon ikke der også er dejligt fredeligt og mulighed for at være helt sig selv.

3. pladsen – Bjergkørsel med autocamper. Indsendt af Hanne Sørensen
3. pladsen. Bjergkørsel med autocamper. Indsendt af Hanne Sørensen

Her ser vi en autocamper, der holder i bjergene. Den helt særlige udsigt og oplevelse man får, når man kører gennem forskellige bjergpas, er for mange autocamperbrugere den ultimative oplevelse. Selv om det ind imellem kan sætte nerverne lidt på højkant, hvis man bevæger sig ud på smalle, snoede bjergveje, så foretrækker rigtig mange autocamperbrugere at køre væk fra motorveje og andre store veje for netop at få den følelse af at være langt væk fra alfarvej, som bjergkørslen bidrager med. Her kan man ofte opleve små, hyggelige bjerglandsbyer med venlige og imødekommende mennesker, og muligheden for at støde på bjerggeder, murmeldyr og mange andre forskellige dyr er stor. Måske får man også oplevet en ørn eller en grib, der svæver over hovedet, og der er også mulighed for at opleve mange andre fugle, når turen går gennem bjergene. Og så er der jo også muligheden for, at man komme forbi en sneklædt bjergtinde eller opleve frostvejr, også selv om det er midt om sommeren.

2. pladsen – Lavendelmark i Provence. Indsendt af Peder Johannesen
2. pladsen. Lavendelmark i Provence. Indsendt af Peder Johannesen

Her ser vi en person, som opholder sig udenfor sin autocamper med en hund. Det ser ud til, at de begge nyder friheden og muligheden for at parkere netop her. Når man ser på billedet, så er det lige før, at man kan dufte de mange blomstrende lavendler. Mange autocamperbrugere kører til bl.a. Frankrig for at få lov til at opleve blomstrende lavendelmarker, som jo i sig selv er noget helt særligt, når vi kommer fra denne køligere del af Europa. Desuden så er autocamperlivet for mange også ensbetydende med, at de rejser med hund. Mange nyder at have deres firbenede ven eller venner med i bilen, når de tager af sted på tur. Og det at medbringe hund giver i sig selv også kontakt med andre mennesker, idet man næsten altid kommer i snak med andre, når man lufter hund.

1. pladsen – Camperbesøg ved Mont Saint-Michel. Indsendt af John Sørensen
1. pladsen. Camperbesøg ved Mont Saint-Michel. Indsendt af John Sørensen

Vinderbilledet er valgt af flere forskellige årsager. Vi ser her masser af autocampere, som formentlig holder på en autocamperplads. Billedet viser, at denne plads er placeret det helt rigtige sted. Selv om det er overskyet, så har mange alligevel valgt at holde netop her. Og som det fremgår af billedet, så er det ikke uden grund. Bagved pladsen ser man en tidevandsø, hvorpå en hel by er vokset op omkring det gamle kloster, som er placeret på toppen af klippen. Klosteret kan dateres helt tilbage til år 708, og helheden i billedet er et godt udtryk for noget af det, som mange autocamperbrugere rigtig gerne vil – nemlig opleve bl.a. godt placerede autocamperpladser, seværdigheder, særlig arkitektur, samvær med andre, smuk udsigt og ikke mindst fremmede lande og steder.

Tillykke til vinderne af Alt om Autocamperens fotokonkurrence

Holdet bag Alt om Autocamperens fotokonkurrence ønsker de 5 vindere tillykke. Samtidig vil vi gerne udtrykke stor taknemmelighed over de mange flotte billeder. Vinderne modtager deres præmier en af de nærmeste dage.

Vi kan allerede nu røbe, at vi gentager fotokonkurrencen i 2019. Så dem, der gerne vil deltage, kan godt finde kameraet frem og pudse linsen.