Tyske Promobil kårer hvert år den bedste autocamperplads set med læsernes øjne. Da Tyskland har mange autocamperpladser, har man valgt at dele de deltagende pladser op i kategorier efter, hvor mange pladser der er på den enkelte autocamperplads. Kategorierne ser således ud: op til 30 pladser, mellem 31-50 pladser og mere end 80 pladser. Promobils læsere stemmer på deres favoritter i de respektive kategorier, og de ti bedste bliver præsenteret i en artikel, hvor der både er link, gps-positioner og billeder af pladserne. (Klik på de blå link i artiklen)

I Kategori A (op til 30 pladser) vandt Wohnmobilpark in Schacht-Audorf

Autocamperpladsen, eller Stellplatz, som tyskerne kalder deres autocamperpladser, har ligget i toppen af listen siden 2015, selv om de i 2016 måtte nøjes med en 2. plads. I år tog de så revanche og generobrede førstepladsen. Autocamperpladsen ligger ved Kielerkanalen, der hvor færgen til Rendsburg sejler fra. Ifølge Promobils link har autocamperpladsen 41 pladser.

I kategori B (31-50 pladser) vandt Reisemobilpark Urbachtal in Neukirchen/Knüll

Autocamperpladsen er ny på posten, og den vinder med stor margin til de øvrige deltagere. Forrige år fik den ekspertjuryens specialpris. Pladsen ligger i gåafstand til både den historiske midtby, mange seværdigheder og ikke mindst tæt på smuk natur.

I kategori C (51-80 pladsen) vandt WomoPark Xanten

I denne kategori vandt WomoPark Xanten. Fra pladsen kan man udforske de gamle romeres liv på Freichlichtmuseum. Autocamperpladsen tilbyder både sanitetsbygninger og en wellness-oase.

I kategori D (mere end 80 pladser) vandt Reisemobilhafen Twistesee in Bad Arolsen

Den største kategori af autocamperpladser begynder at nærme sig campingpladserne i standard, hvilket også denne plads kan siges at gøre. Men det gør ikke beliggenheden og udsigten til Twistesee mindre god. Pladsen ligger tæt på centrum og alligevel ved både vand og skov.

Fagjuryens specialpris gik i år til Wohnmobilhafen Elbepark Bunthaus i Hamburg

Denne plads har Alt om Autocamperens udsendte været så heldig at besøge op til flere gange, når vi har besøgt skønne Hamborg, og vi kan godt forstå, at juryen har valgt at fremhæve denne plads med beliggenhed ned til Elben og skøn udsigt fra alle pladser samt mulighed for en svømmetur. Vi har også altid fået en super god betjening på pladsen, og der er gode cykelforhold ind til Hamborg. Vi har flere gange benyttet os af at cykle gennem den gamle Elbtunnel, når vi har skullet fra pladsen helt ind til centrum af Hamborg.

Kilde: Promobil. Læs originalartiklen her