En weekend i nostalgiens tegn på tværs af autocamperforeninger lakker mod enden. Og nostalgi det var der i store mængder. Den danske landevejskro – Grønhøj Kro – lagde jord og lokaler til denne weekends træf for cirka 80 autocampere og deres ejere. Autocamperbrugerne kom fra alle dele af Danmark og fra en stor del af de forskellige autocamperforeninger og fællesskaber.

Grønhøj Kro

Den sjælfyldte, gulpudsede landevejskro med stråtag i Grønhøj i Viborg Kommune lagde lokaler og jord til et hyggeligt arrangement, som samlede autocamperbrugere fra nær og fjern. Grønhøj Kro, som blev Kongelig priviligeret landevejskro i 1848, var udgangspunktet for det store træf, som samlede de mange autocampere til hyggeligt samvær på tværs af autocamperforeninger.

Tak til initiativtager, Gregers Laigaard

Kroens ejer, Gregers Laigaard, er femte generation på kroen, som har været i familiens eje siden hans tipoldefar, Jens Jørgensen købte kroen i 1864. Der skal her fra Alt om Autocamperen lyde en stor tak til Gregers for hans initiativ og store indsats for at få dette træf stablet på benene.

En eftermiddag med veteraner og musik

Allerede ved ankomsten til kroen får man indtryk af, at dette er et helt særligt sted. Og det blev yderligere bekræftet i løbet af den hyggelige weekend. Gregers Laigaard havde inviteret til Veterantræf, og derfor var en stor del af kroens golfbane hele lørdagen inddraget til både veteranbiler, -fly og -motorcykler. Derudover havde Gregers også sørget for, at der var kolde øl, ristede pølser, varme vafler, nypoppede pop corn og ikke mindst ly for de regnbyger, der indimellem lod lidt vand dryppe ned på de mange deltagere. Gregers stod også selv på scenen sammen med sin søster, da der blev spillet op til fællessang og underholdning på scenen lørdag eftermiddag.

Lørdag eftermiddag fik deltagerne fra de forskellige autocamperforeninger og fællesskaber også mulighed for at nyde synet af, hvordan man høstede korn i gamle dage. Gregers har nemlig mange flotte, gamle landbrugsmaskiner, og han havde sikret sig, at nogle unge elever fra Asmildkloster Landbrugsskole sørgede for at høste en del af den mark, som grænser op til pladsen, hvor alle autocamperne holdt parkeret, med en af de mange gamle maskiner.

Fest, Morten Korch og nostalgi – og støtte til Asmildkloster-elever

Lørdag eftermiddag tændte Grønhøj Kros kok, Knud, op i den store grill på gårdspladsen, og sørgede for, at der blev lagt duge på bordene til de ca.250 spisende gæster, som deltog i festen lørdag aften. Gregers havde inviteret hjælperne fra veterantræffet, linedansere, musikere, og elever fra den nærliggende Asmildkloster Landbrugsskole med til arrangementet, så der skulle være plads til mange mennesker. Da vejrguderne ikke helt havde sørget for, at vejret virkede overbevisende tørt nok til, at festen kunne foregå i det fri på gårdspladsen, havde Gregers sørget for, at den store lade, som normalt indeholder et Morten Korch museum, blev ryddet, så alle kunne feste i tørvejr.

Festen blev indledt med et besøg af Morten Korchs barnebarn, Morten Uffe Korch. Han fortalte, hvordan hans farfar rejste rundt i det danske land for at læse sine bøger højt for folk og fæ. Men han fortalte også, hvordan Gregers Laigaard på Morten Korchs dødsleje havde fået Mortens velsignelse til, at han måtte lave et helt museum om Morten Korchs bøger, liv, og filmatiseringer. Og det løfte havde Gregers holdt. Som den ildsjæl, han tydeligvis er, havde Gregers derfor også besluttet at festen skulle holdes helt i Morten Korch-stil. Lokalet, omgivelserne, de kulørte lamper og ikke mindst de enormt mange genstande fra Morten Korchs tid og film dannede kulissen for aftens fest.

Underholdningen bestod af talen fra Morten Uffe Korch, Linedansere og senere blev der spillet op til fællessang, hvor ”Er du dus med himlens fugle” fik alle til at synge med høj røst. Gregers Laigaard stod igen selv på scenen, hvor han sammen med sit band spillede gamle, danske sange, som senere blev krydret med 60’er rock og mere moderne musik. Der blev både sunget og danset til langt ud på natten.

Samtidig med at vi kan glæde os over, at have haft et hyggeligt og sjovt træf med mange oplevelser, hvor vi har mødt mange forskellige mennesker på tværs af alle autocamperforeninger og fællesskaber, kan vi nævne, at Gregers ikke selv tjener penge på arrangementet, da han donerer alt eventuelt overskud til eleverne på Asmildkloster Landbrugsskole, hvilket taler for endnu større opbakning til næste års træf.

Søndag var der afgang i det tempo, som man nu selv var klar til.

Efter den store success i 2017, kan det anbefales, at man allerede nu reserverer plads på næste års veterantræf på Grønhøj Kro. Alt om Autocamperen har i samarbejde med Grønhøj Kro, allerede nu åbnet for reservation af plads til næste års veterantræf, som foregår fra den. 4. august til 6. august 2018. Programmet er endnu ikke endeligt fastlagt, men vi forhåndsreserverer en plads til dig.

Udfyld formularen herunder, så modtager du en bekræftelse på E-mail

Veterantræf Grønhøj 2018
(Indtast dit fulde navn - fornavn samt efternavn)
Indtast din adresse. Vejnavn og husnummer
Indtast dit postnr og bynavn
Indtast dit tlfnr, mobilnr er fint - benyttes kun til intern brug
Indtast din E-mail adresse
(Har du besked til Alt om Autocamperen eller Grønhøj kro, noter det her)