Forside Åbent hus Tak for en skøn indvielse

Tak for en skøn indvielse

279

Nye pladser til autocampere i Søndervig – Alt om Autocamperens udsendte har i sidste weekend haft fornøjelsen af at være med til indvielsen af det nye afsnit for autocampere på campingpladsen i Søndervig. Og det blev en skøn oplevelse med godt 100 deltagende autocampere, officiel åbning af Søndervigs turistchef, fiskefrikadeller i lange baner, bål og sang, og en skøn, fælles gåtur langs det altid skønne Vesterhav, og desuden en masse hygge og snak på kryds og tværs af biler, foreninger og interesser.

Indvielsen

Indvielsen af det nye autocamperafsnit på Søndervig camping startede for værterne med et lille håb om, at omkring 30-35 autocampere ville komme forbi, og være med til at fejre begivenheden. Men da fredag 28. april oprandt, skulle det vise sig, at interessen var så stor, at godt 100 autocampere ankom for at deltage i festlighederne.

Fredag var der almindeligt hygge i bilerne, og selve indvielsen fandt sted lørdag ved middagstid, hvor direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper kom forbi, og stod for den officielle del. Herefter bød værterne på champagne og snacks. Og desuden havde Jan Schlie og frue fra Campervenner taget fisk med hjemmefra, og tog sig tid til at stege en omgang fiskefrikadeller til de fremmødte. Det blev der taget særdeles godt imod.

Det havde på forhånd været muligt at deltage gratis i arrangementet, hvis man ville lade sin autocamper blive en del af ”åben-autocamper”-arrangementet, som fulgte efter den officielle åbning. Og det var der mange, der benyttede sig af. Så eftermiddagen gik med at besøge hinandens biler, og der faldt sikkert mange kloge ord om teknik, gode råd, og alt muligt andet i den sammenhæng.

Aftenen tilbragte de mange deltagere med at mødes til bål med dertilhørende fællessang og stegning af skumfiduser over bål, og efterfølgende indtagelse af de smeltede sukkersager mellem to kiks. Vores rare værter havde sørget for planlægningen og også for at der var masser af kaffe på kanderne til alle de fremmødte. Og måske var det også dem, der havde bestilt den smukke aftensol, som efterhånden havde fordrevet skyerne?

Kl. 8:00 søndag morgen var der så fælles gåtur til Vesterhavet, for alle de der var morgenfriske og kommet op til det. Der var stort fremmøde, og vi fik en dejlig tur, hvor både solen og Vesterhavet viste sig fra deres bedste sider. Der var nemlig endelig på denne årets sidste dag i april fuld sol på himlen, samtidig med at vinden havde valgt at sove længe på skønne søndag morgen. Lise guidede os på turen, og vi fik lidt at vide både om Søndervig og om vores værtspar.

Værterne på Søndervig Camping

Det, der for Lise og Robert Kroning og deres to børn, begyndte med drømmen om en campingplads, er nu blevet til lidt mere end det. I den forgangne weekend har parret nemlig indviet endnu et afsnit på deres skønne campingplads, der ligger kun godt 500 meter fra Vesterhavet. Og lige så tæt på selve Søndervig. Desuden ligger Ringkøbing Fjord også i gåafstand, og man har dermed en ideel placering, uanset hvad man mest er til, når man tager på tur i sin autocamper.

Lise og Robert er de hyggelige værter, der tager imod, da vi ankommer til Søndervig Camping. Parret har haft campingpladsen siden 2002, og da de selv tidligere har kørt autocamper, så har de en god fornemmelse af, hvad det er, autocamperturister søger, når de skal finde et sted at holde enten for natten eller for flere dage. Man får da også hurtigt en fornemmelse af en særdeles engageret familie, hvor også børnene deltager med et smil på læben.

Nyt koncept kun for autocampere

Det nye afsnit på Søndervig Camping er designet, så det passer perfekt til autocampere. Her kan du/I overnatte på en tryg og sikker plads, hvor en overnatning med bil, tømning af toilet og spildevand, påfyldning af vand, samt gratis Wi-Fi er inkluderet i prisen. En sådan overnatning koster kr. 100,00. Strøm koster kr. 20,00 + 2,75 pr. kWh. Ønsker du at bruge campingpladsens faciliteter, er det også muligt, men selvfølgelig mod betaling af normal overnatningstakst. Dette betyder, at man som gæst i autocamper, kan tilkøbe faciliteter efter behov og individuelle ønsker. Det anser vi som ideelt for alle os, der kører autocampere.

Selve pladsen

Søndervig Camping tilbyder ud over sin skønne beliggenhed mange faciliteter. Udover den store servicebygning byder pladsen også på et helt særligt koncept. Nemlig muligheden for at have jeres eget badeværelse. Hvis du/I ikke benytter badeværelset i jeres autocamper, eller bare gerne vil være fri for at skulle sørge for tømning af vand og toilet og påfyldning af vand, mens I opholder jer på pladsen, så kan I for kr. 60,00 pr nat leje jeres helt eget badeværelse. Så er det kun jer, der bruger det, og det står til rådighed fra I ankommer, til I tager af sted igen. Læs meget mere om muligheden for at leje eget badeværelse her: Badeværelse Søndervig

Seværdigheder i Søndervig og omegn

Når man nu er kommet til Søndervig, så er der mange dejlige oplevelser i området. Den der er mest markant, er nok den, man har lige uden for sin dør. Nemlig naturen. Den fås ikke meget bedre her i det danske land, end den gør her mellem fjord og hav i Søndervig. Og da pladsen ligger godt i læ for vinden fra havet, så er her skønt også selv om vinden skulle vise sig fra sin mere forblæste side.

Hvis du/I er glade for fisk, så kan vi varmt anbefale en tur på cyklen eller med autocamperen til Hvide Sande, hvor vi fandt en fantastisk fiskeforretning. Alt om Autocamperens udsendte valgte at tage cyklen til Hvide Sande, og der er en skøn cykeltur gennem det smukke klitlandskab, langs med havet, forbi Lyngvig Fyr og vi mødte både en ræv, flere hugorme der solede sig i den skønne forårssol og naturligvis masser af forskellige fugle. Ruten, der går fra Søndervig Camping til Hvide Sande, er en del af Vestkystruten, som med sine 560 km går helt fra Skagen til Rudbøl.

Velankomme til Hvide Sande Røgeri kan vi rapportere, at her er både salg af fisk og et spisested, hvor man kan indtage sin frokost eller aftensmad. Og de har et stort udvalg af både traditionelle og mere utraditionelle fiskevarer og retter. Spisestedet byder blandt andet på en fiskebuffet, hvor der virkelig er tale om ALT godt fra havet. Alt om Autocamperens udsendte benyttede sig af tilbuddet om fiskebuffet for kr. 199,00 pr person. Og vi kunne ikke rokke med ørerne, da vi var færdige. Alle retter var veltilberedte, og der var mere end rigeligt af det hele. Og samtidig fik vi en super service. Der blev hele tiden fyldt op og rettet til i buffeten, så den hele tiden tog sig særdeles indbydende ud. Det eneste minus ved at spise fiskebuffeten var, at vi ikke orkede at købe fisk med hjem inde fra butikken bagefter, da vi simpelt hen havde fået nok fisk for et par dage. Læs nærmere om Hvide Sande Røgeri.

Søndervig har også sin årligt tilbagevendende sandskulpturfestival. Den tiltrækker mange mennesker til området, og skulle være en imponerende oplevelse. Den har vi desværre ikke selv erfaringer med, men vi har hørt mange fortælle om, hvor flot det er. Allerede fra den 24. maj begynder skulptørerne deres opbygning af sandfigurerne, og du/I kan læse meget mere om festivallen her: Sanskulpturfestival

Men Søndervig og omegn har mange andre gode oplevelser, og der er både årligt tilbagevendende begivenheder, faste attraktioner, butikker, spisesteder, natteliv og masser af arrangementer for enhver smag. Du/I kan læse meget mere om de mange muligheder i området på Søndervigs egen hjemmeside: Søndervigs hjemmeside

Farvel og på gensyn

Efter en hyggelig weekend med samvær med andre autocamperturister, et skønt indvielses arrangement og et godt gensyn med Vesterhavet siger alt om Autocamperens udsendte tusind tak for denne gang til de mange autocamperbrugere, Søndervig Camping og de rare værter. Og samtidig siger vi farvel og på gensyn til Søndervig og omegn.

Link: Søndervig Camping